La Nau Gaudí de Mataró i la Col·lecció Bassat celebren 10 anys d'exposicions

Per commemorar l'aniversari s'ha presentat una nova mostra dedicada a l'art dels anys 90 del segle XX formada per 78 obres de 15 artistes

Durant aquesta dècada, unes 90.000 persones han visitat l'espai per disfrutar de l'art d'avantguarda amb les prop de 1.800 obres exhibides

foto 3608369

foto 3608369

2
Es llegeix en minuts
EFE

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró (Barcelona) celebra 10 anys d’exposicions a la Nau Gaudí, el principal espai expositiu dels fons de la Col·lecció Bassat, que divendres passat va presentar una nova mostra dedicada a l’art dels anys 90 del segle XX formada per 78 obres de 15 artistes.

La col·laboració entre l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Privada Carmen & Lluís Bassat, que integren el Consorci Museu de Mataró, ha permès que unes 90.000 persones hagin pogut visitar la Nau Gaudí per disfrutar de l’art d’avantguarda en les exposicions exhibides des del novembre del 2010, quan es va inaugurar la primera.

Segons han informat avui les dues institucions, l’associació s’ha traduït en aquesta dècada en 38 exposicions que han exhibit prop de 1.800 obres de 159 artistes que, a més de la Nau Gaudí, s’han presentat a 12 ciutats d’Europa i els Estats Units.

Entre els artistes de la Col·lecció Bassat l’obra de la qual s’ha mostrat en aquestes exposicions es troben els principals exponents de l’art català i espanyol, així com figures de renom internacional, com ara Picasso, Chillida, Léger, Appel, Christo, Calder i Henry Moore, entre molts d’altres.

La Nau Gaudí ha acollit a més en aquest temps altres exposicions destacades, com ‘Gaudí ahir i avui. Dues lectures’ Joaquim Gomis i Ramon Manent (2014) i ‘Tempus Fugit’ (2015) dedicada a 24 artistes de Mataró.

Així mateix, el 2016 es va presentar ‘Art inconformista rus. Col·lecció Guéron’, la més internacional de les exposicions organitzades a la Nau, i el 2017, en col·laboració amb la Fundació «La Caixa», es va presentar ‘Un arc, un iglú, una ciutat’, en què dues grans obres dialogaven amb l’arquitectura de la Nau Gaudí.

Els anys 90 prenen protagonisme

Aquest divendres s’ha inaugurat la desena exposició dels fons de la Col·lecció Bassat i la primera dedicada a la dècada dels anys 90, amb una mostra de 78 obres de 15 artistes, entre les quals destaquen 20 quadros del pintor Albert Ràfols-Casamada.

També s’exposen 14 obres de Daniel Argimon, 10 de Jaume Genovart i 7 de Fernando Bellver, al costat de peces de Josep Maria Codina, Rosa Codina-Esteve, Miguel Condé, Montserrat Gudiol, Víctor Mira, Perecoll, Josep Pla-Narbona, Agustí Puig, Isabel Salades, Josep Serra i Miguel Zapata, moltes de les quals es presenten per primera vegada públicament.

Notícies relacionades

Es tracta d’artistes nascuts en la dècada dels 40, com ara Condé, Zapata, Genovart, Saludes, Codina-Esteve, Perecoll i Mira, pertanyents, a la mateixa generació que Lluís Bassati altres que, cap al 1990, en paraules del crític d’art Ricard Mas, «amb tot just trenta anys i escaig han consolidat un llenguatge propi», com Fernando Bellver, Josep Serra, Josep Maria Codina i Agustí Puig.

Aquesta exposició estarà oberta a la Nau Gaudí fins al 27 de setembre de 2020 i l’entrada per veure-la serà gratuïta.