declaració institucional

Mataró exigeix «diàleg» al Govern i formar part de la zona tarifària 2

L'Ajuntament també reclama abordar les conseqüències de les restriccions per l'activació de la ZBE, el dèficit del servei d'autobusos interurbans i dels voltants i les poques zones d'estacionament pròximes a estacions ferroviàries

8638d6ea-da2f-47b9-a3df-0dc3750c465a

8638d6ea-da2f-47b9-a3df-0dc3750c465a

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Mataró ha demanat «diàleg» al Departament de Territori i Sostenibilitat per abordar les queixes relacionades amb els nous títols de transport públic i ha exigit a l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) que la localitat formi part de la zona tarifària dos.

Així ho sosté el consistori en una declaració institucional pactada en la Junta de Portaveus amb el recolzament del PSC, En Comú Podem i ERC, i amb l’abstenció de JxCat i Ciutadans, que han enviat a les diferents administracions.

D’acord amb el text, Mataró, que actualment forma part de la zona tarifària tres, sol·licita passar a la zona dos per «acabar amb els actuals perjudicis comparatius amb els municipis de l’àrea metropolitana» i com a «reconeixement» per ser capital de comarca.

Es tracta d’una de les reclamacions històriques del municipi, que fa anys que reivindica una regulació millor de les tarifes de transport que connecten amb la localitat al·legant, entre d’altres, que la zona dos arriba fins a Cabrera de Mar, al costat de Mataró.

La declaració també requereix a la Generalitat converses per abordar les conseqüències de les restriccions per l’activació de la Zona de Baixes Emissions de Barcelona –que prohibeix la circulació de vehicles contaminants–, així com el dèficit del servei d’autobusos interurbans i dels voltants i les poques zones d’estacionament pròximes a estacions ferroviàries.

Notícies relacionades

El desembre passat, poc després que l’ATM anunciés els nous preus dels bitllets de transport, l’Ajuntament de Mataró ja va titllar d’«inacceptable» l’increment de l’11,31 % en els valors dels bitllets de tres zones i va exigir una «distribució tarifària més justa».

Més notícies de Mataró