Marca líder en roba interior

Mor Pere Sans, el fundador de la mítica empresa Abanderado de Mataró

L'empresari, creador d'un dels grans negocis tèxtils de l'Estat, va morir el 5 de gener als 83 anys

El funeral ha tingut lloc aquest dimarts 7 de gener, a les 10 del matí, a la Basílica de Santa Maria de la localitat

pere-sans-fundador-d-abanderado 4 1200x480

pere-sans-fundador-d-abanderado 4 1200x480

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’empresari mataroní Pere Sans va morir diumenge passat, dia 5, als 83 anys, segons ha informat el mitjà local ‘Capgròs’. 

Sans va ser el creador d’Abanderado, una de les grans empreses tèxtils del país, referent en l’àmbit de la roba interior de marca. La firma es va fundar el 1960 a Mataró i Sans en va ser el propietari durant 30 anys, fins que la va vendre a Sara Lee el 1990, i es va mantenir en funcionament a Mataró fins al 2010.

Al conèixer la trista notícia, l’exalcalde de Mataró Manuel Mas i Estela li ha dedicat unes paraules a través del seu compte de Twitter, en què ha expressat que Sans va ser «un gran home i la seva contribució al teixit industrial de la nostra ciutat, Mataró, està fora de tot dubte».

El funeral de Pere Sans Llopart ha tingut lloc aquest dimarts 7 de gener a les 10 del matí a la Basílica de Santa Maria.

Quant a l’empresa, Abanderado ha anat canviant de mans i, des del 2014, és propietat de l’empresa nord-americana Hanesbrands, que la va comprar a DBApparel.

Sis dècades a Mataró

Com ja va informar EL PERIÓDICO, la fàbrica Abanderado va ser una de les referències del tèxtil mataroní, quan estava ubicada a la zona de Cirera Industrial i va arribar a tenir uns 600 treballadorsentre els anys 70 i 80. En aquell moment era de les empreses més importants de la ciutat en nombre d’empleats, només darrere de Can Gassol, que tenia un miler d’empleats. 

La història recent d’Abanderado cal buscar-la quan l’empresa nord-americana Hanesbrands va comprar les filials europees de DBApparel –el penúltim propietari– per 400 milions d’euros. Ara, doncs, l’hereva d’Abanderado es diu Hanesbrands Spain i té la seva seu espanyola a Madrid.

Notícies relacionades

Abanderado és líder espanyol en el mercat quant a disseny, fabricació i distribució de roba interior de marca. Entre les marques més reconegudes del grup hi ha Abanderado, DIM, Playtex, Lovable, Nur Die, Wonderbra, Princesa, Unno i Ocean.

Més notícies de Mataró