REACCIÓ JUDICIAL A UNA AGRESSIÓ RACISTA

Condemnat a mig any de presó i al pagament de 1.340 euros per una agressió racista a una dona a Mataró

L'acusat va colpejar una veïna, que va patir policontusions, el 12 de setembre del 2016

mossos

mossos

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Audiència de Barcelona ha condemnat un home a sis mesos de presó, una multa de 720 euros i una indemnització de 620 euros per una agressió racistaa una dona que va tenir lloc a Mataró el 12 de setembre del 2016.

Segons els fets provats que recull la sentència, aquell dia l’home va trencar la porta de casa d’una veïna, a qui va començar a donar cops de puny i a pegar amb un pal d’alumini davant els seus fills menors d’edat, mentre li deia «putos negres, us pegaré a tots, n’estic fins als collons, fills de puta».

Com a conseqüència de l’agressió, la víctima va patir policontusions i va tardar vuit dies a recuperar-se, sense patir seqüeles. El condemnat també va causar desperfectes a la vivenda per valor de gairebé 300 euros.

El tribunal considera provat que l’home mantenia una relació veïnal «conflictiva» amb la víctima i que, una vegada a l’interior del domicili, va actuar amb la intenció de «menysprear i humiliar l’origen nacional dels seus veïns» i «menyscabar la seva integritat física».

L’home no va deposar la seva actitud ni amb l’arribada dels Mossos

La sentència també recull que, quan van arribar els Mossos, l’acusat va continuar fent afirmacions racistes: «Negres, fills de puta, putos negres de merda, que fa 10 anys que aguanto que vosaltres no feu res; al final els hauré de tallar el coll a tots; em fan la puta vida impossible».

La justícia condemna l’acusat per un delicte contra la integritat moral, un delicte lleu de lesions i un delicte lleu de danys.

Notícies relacionades

L’home no haurà de complir la condemna de mig any de presó si no comet cap delicte durant dos anys, abona la indemnització de 620 euros de responsabilitat civil en 24 quotes per a la víctima, i participa en un programa formatiu d’igualtat de tracte, no discriminació i acceptació de la diversitat.

Més notícies de Mataró

Temes:

Racisme