MOVIMENT MUNICIPALISTA

L'alcalde de Mataró, David Bote, nomenat vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya

Aquest és el primer càrrec de rellevància que adquireix, fora de Mataró, l'actual alcalde de la capital del Maresme

bote vicepresident fmc

bote vicepresident fmc

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde  de MataróDavid Bote, ha sigut nomenat aquest divendres nou vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya, l’entitat municipalista que agrupa els ajuntaments d’esquerres, en el transcurs de la seva 40a Assemblea General. 

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau (ERC), és la nova presidenta de l’entitat, rellevant així Xavier Amor (PSC), alcalde de Pineda de Mar, que havia estat al capdavant des de 2013.

Les altres vicepresidències recauen en Àlex Garrido, alcalde de Manlleu; Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega; Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera; Montserrat Candini, alcaldessa de Calella; Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, i Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat.

Aquest és el primer càrrec de rellevància que adquireix, fora de Mataró, l’actual alcalde de la capital del Maresme, que fins ara no ha volgut jugar ni la carta de la Diputació de Barcelona –on té el seu home de confiança Xesco Gomar– ni la del Parlament –on la mataronina Alícia Romero és diputada–. Un antecessor de Bote, Manuel Mas, va arribar a presidir l’FMC entre 1995 i 2004.

Unificar al municipalisme català d’una vegada per totes

L’Assemblea de l’FMC ha aprovat una resolució sobre la unificació del municipalisme, en la qual s’acorda treballar per elaborar una proposta d’unificació de les entitats municipalistes, així com constituir una taula paritària entre l’FMC i l’ACM que iniciï els treballs per fer possible aquesta unificació durant el present mandat municipal.

Notícies relacionades

En aquesta assemblea també s’han ratificat el pressupost de l’entitat corresponent a l’exercici 2019, els comptes anuals corresponents a l’exercici econòmic de 2018 i la Memòria d’activitats i de gestió de l’entitat corresponent a l’any 2018.

Més notícies de Mataró

Temes:

Alcaldes