Anar al contingut

TORNADA A L'ESCOLA

19.004 estudiants comencen les classes a Mataró amb un curs escolar ple de novetats

Destaca la nova cuina de l'Escola Bressol Tabalet, que funcionarà com a cuina central de les altres guarderies, la supressió d'un grup de P3 i la inclusió de dos més a l'ESO, i obres de millora als centres educatius

El Periódico

19.004 estudiants comencen les classes a Mataró amb un curs escolar ple de novetats

JOAN CORTADELLAS

19.004 estudiants –12.906 i 6.098 alumnes d’infantil i primària i l’ESO, respectivament– afrontaran el pròxim curs escolar 2019-2020 a Mataró. Aquestes xifres són provisionals, ja que la matrícula està viva durant tot el curs, durant el qual, segons informa l’Ajuntament, la prioritat serà «incidir en la qualitat educativa, disminuir l’abandonament escolar i continuar invertint en la millora dels equipaments educatius».

Entre les novetats d’aquest any, destaca la cuina de l’Escola Bressol Tabalet, que s’ha reformat i serà una de les cuines centrals que donarà servei a totes les altres guarderies; la supressió d’un grup de P3 i la inclusió de dos més a l’ESO, i obres de millora en els centres educatius.

Les guarderies municipals

Actualment les nou guarderies municipals tenen matriculats 810 nens, però la matrícula es manté oberta, ja que hi ha 55 places vacants en determinats centres i en determinats nivells d’edat. Aquest és un fet distintiu de la ciutat de Mataró, a diferència d’altres municipis de la regió que tenen problemes per satisfer la demanda d’escoles bressol.

Com a novetat, aquest curs escolar entrarà en funcionament la nova cuina de la guarderia Tabi, que conjuntament amb la de la guarderia Riereta, funcionarà com a cuina central de les guarderies. També és novetat l’obertura del servei de menjador de la guarderia La Llàntia, que fins ara era l’única guarderia que no disposava d’aquest servei.

Centres d’infantil i primària

Aquest curs començaran 55 grups de P3, un menys que l’any passat, amb un total de 1.221 alumnes. D’aquests 55 grups de P3, 32 són de l’escola pública (58%) i 23 (42%) pertanyen a centres concertats.

Quant a les beques menjador, l’Ajuntament té previst actuar com en anys anteriors i avançar els pagaments abans de rebre els ingressos corresponents del Departament d’Educació. Després que rebi de la Generalitat el llistat d’ajuts atorgats a Mataró, l’Ajuntament farà un pla de pagaments perquè els gestors dels menjadors escolars rebin els ingressos amb regularitat.

Centres de secundària

Aquest curs hi ha 55 grups de 1r d’ESO, dos més que el curs passat, un més a l’Alexandre Satorras i un més a Laia L’Arquera. Dels 1.495 alumnes que iniciaran els seus estudis d’ESO, 791 ho faran en un dels 29 grups (53%) de centres públics i 760 ho faran en els 26 grups (47%) dels centres educatius concertats de la ciutat.

Com a novetat, l’Institut municipal Miquel Biada inicia un nou PFI (Programa de Formació Inicial) de Jardineria en col·laboració amb la Secció de Jardineria i el Viver Municipal de l’Ajuntament de Mataró. També hi ha un nou cicle formatiu de grau mitjà a l’oferta d’aquest centre municipal, el de carrosseria.

Millores als centres educatius

L’Ajuntament informa que també ha fet obres de millora recentment a diferents centres educatius de la ciutat. Així mateix, s’ha executat una de les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius 2018: la instal·lació de proteccions solars en diferents centres educatius. 

En concret, s’han col·locat vinils a les escoles Montserrat Solà i Antonio Machado (14.366,45 €) i s’han instal·lat cortines, tendals i altres proteccions solars a les guarderies La Llàntia, Cerdanyola i Figueretes, i a l’Escola Josep Montserrat (94.258,34 €).

Obres de millora

-Institut Escola Àngela Bransuela: reforma en marxa dels vestidors del gimnàs (134.426,21 €)

-Escola Maria Mercè Marçal: nova xarxa de fontaneria per erradicar problemes de control sanitari (96.800 €).

-Institut Escola Mar Mediterrània: reforma dels lavabos de la planta baixa (62.091,15 €).

-Escola Vista Alegre: reforma dels lavabos de la planta baixa de l’edifici 2 i un lavabo d’una aula de P3 (54.999,34 €).

-Escola Camí del Cross: reforma de lavabos i vestuaris al pati (41.192,03 €).

-Institut Miquel Biada: reforma dels lavabos de la 2a planta (41.07,59 €) i enllestiment de les obres d’adequació d’una aula per al funcionament d’una cabina de pintura de vehicles (65.878,46 €).

- Guarderia El Tabalet: reforma de la cuina que dona servei a les guarderies municipals (37.646,73 €)

Altres actuacions menors han sigut l’aïllament acústic del sostre del menjador de l’Escola Rocafonda i la millora de la ventilació de les zones comunes de l’Escola Anxaneta.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes: Nou curs