Anar al contingut

ATEMPTATS TERRORISTES

La Junta de Portaveus de Mataró demana una comissió d'investigació sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils

La declaració institucional, presentada per ERC-MES i Junts per Mataró, va ser aprovada amb els vots favorables d'ECPM-ECG; les abstencions del PSC i els vots contraris de C's

El Periódico

La Junta de Portaveus de Mataró demana una comissió d'investigació sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils

La Junta de Portaveus de Mataró ha aprovat una declaració institucional per demanar al Govern que posi en marxa una comissió d’investigació sobre els atemptats que van tenir lloc a Barcelona i Cambrils el 17 i 18 d’agost del 2017. 

Segons un comunicat de l’Ajuntament, la petició està motivada arran de la investigació del diari 'Público', que va posar de manifest la relació entre l’imam de Ripoll i el CNI. Una informació que la Junta de Portaveus de Mataró considera que s’ha d’"aclarir a la ciutadania".

La moció, presentada per Esquerra Republicana i Junts per Mataró, s’ha aprovat amb els vots a favor d’aquests grups i els d’En Comú Podem Mataró; les abstencions del PSC i els vots contraris de Ciutadans.

El text íntegre de la declaració institucional

"Aquests últims dies, el diari ‘Público’ està traient a la llum els resultats del seu treball d’investigació sobre els atemptats dels dies 17 i 18 d’agost a Barcelona i Cambrils.

Les informacions que s’estan publicant, sobre el seguiment del CNI als integrants del grup terrorista, o més concretament sobre el seu líder, fan pensar en la necessitat imperiosa d’aclarir els fets de manera definitiva a la ciutadania, i també que la decisió de vetar la constitució d’una comissió d’investigació sobre això al Congrés no va ser la decisió correcta.

Per tot això, gairebé dos anys després dels atemptats, cal exigir les explicacions oportunes al Govern, convençuts que aquesta comissió és el que necessita, demana i mereix la ciutadania per entendre com va arribar a passar un succés tan tràgic”.

Acords:

Primer: Demanar al Govern espanyol que, amb caràcter immediat, posi en marxa una Comissió d’Investigació sobre els atemptats del 17 i 18 d’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils, que aclareixi tots els aspectes que han inquietat l’opinió pública: tant dels detalls del seguiment als terroristes per part del CNI, com del caràcter de la seva relació amb el líder de la cèl·lula.

Segon: Traslladar aquest acord al Govern, al Ministeri de Justícia i a la Presidència del Congrés.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA