On Catalunya

NOVETATS A LA COSTA

Mataró incorpora una nova zona esportiva i amplia les activitats nàutiques per a aquesta temporada de platja

4369eeb7-5581-404e-9c1d-4d01a6d580ab

4369eeb7-5581-404e-9c1d-4d01a6d580ab

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La regidora de Promoció de Ciutat de MataróNúria Moreno, ha presentat aquest dimecres les principals novetats que incorporen les platges mataronines aquesta temporada, entre les quals destaquen les millores en el servei de bany adaptat, la incorporació d’un canal d’entrada i sortida d’embarcacions i la creaciód’una nova zona esportiva a la platja del Varador.

Batejada com ‘Workout park’, aquesta àrea esportiva multifuncional, que està previst que s’instal·li a finals de juliol a la platja del Varador, comptarà amb una superfície de 72,3 m2, on es distribuiran diversos elements fixos per dur a terme pràctiques esportives.

També s’amplia l’oferta d’activitats nàutiques del Port de Mataró, amb la incorporació de les embarcacions ràpides de Fun Water Sports i el surf de vela de l’Escola de Vela, a més de mantenir-se les propostes ja existents de vela, rem, surf, caiac, pàdel surf, pesca submarina, passejos al mar i de lloguer d’embarcacions.

De fet, i per facilitar l’entrada i sortida d’embarcacions lleugeres com ara caiacs i taules de pàdel surf garantint la seguretat dels banyistes, s’ha incorporat un nou carril de 25 metres a la platja del Varador.

Millores en l’accessibilitat

D’altra banda, i amb la voluntat d’oferir serveis turístics específics per al públic estranger, aquest estiu s’han programat 16 visites guiades en anglès i francès de la ruta ‘El modernisme a Mataró’, que s’afegeixen a les visites que ja es realitzen habitualment.

Les millores en el servei de bany adaptat consisteixen en la incorporació d’una pèrgola de 27m a la platja del Varador, en la passarel·la pròxima al mòdul de la Creu Roja, per proporcionar ombra mentre els usuaris esperen la cadira amfíbia del servei de bany assistit, que s’ofereix d’11 a 18h.

Dispositiu de seguretat i socorrisme

A més d’aquests serveis, ja està en funcionament el servei preventiu de salvament i socorrisme, que va a càrrec de ProActiva i funciona diàriament de 10 a 19 h. Compta amb tres punts d’assistència sanitària a les platges de Ponent, Varador i Callao i amb tres punts de vigilància al Varador, dos a Callao i un mòdul d’intervenció immediata a Sant Simó.

Així mateix, i en l’àmbit de la seguretat, durant tota la temporada de bany, la Policia Local dona servei amb les unitats de seguretat ciutadana i les unitats de la policia del barri, fent tasques de control del trànsit i l’estacionament i de vigilància a les platges, que compten, un any més, amb servei de wifi gratuït.

Notícies relacionades

Per tercer any consecutiu i amb la intenció de reforçar l’atenció al visitant, l’Ajuntament ha habilitat el Punt d’Informació Turística situat al Centre Cívic Cabot i Barba, que estarà obert de 10 a 19 h fins a l’1 de setembre, i l’Oficina d’Informació Turística també amplia el seu horari durant l’estiu.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Platges