MILLORES EN SALUT

L'Hospital de Mataró estrena un nou quiròfan per reduir la demora de les intervencions

La instal·lació compta amb equipament d'última generació i es preveu que ajudi a millorar la funcionalitat de l'àrea quirúrgica

quirfano

quirfano

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital de Mataró compta des de fa unes setmanes amb un nou quiròfan d’alta tecnologia, que està pensat per ajudar a millorar la funcionalitat de l’àrea quirúrgica i reduir el temps de demora de les intervencions.

El 2018, al centre mataroní es van fer més de 10.500 intervencions quirúrgiques; més de la meitat, sense ingressos. Amb aquest nou equipament, es pretén augmentar el nombre d’operacions, per poder fer front així a les necessitats de la població del Maresme.

La nova instal·lació compta amb un equipament d’última generació: un microscopi quirúrgic telescòpic de sostre, el més avançat en cirurgia oftalmològica, asseguren des del centre, així com monitors i serveis de gravació full HD i un panell tècnic integrat amb pantalles de 43”, entre altres avantatges.

Equipament d’última generació

A més, la distribució de la llum permet operar amb intensitats de llum més baixes per protegir el pacient durant la intervenció i el quiròfan incorpora un sistema de vídeodocumentació que permet als professionals tenir informació en temps real durant tot el procés quirúrgic.

Notícies relacionades

El nou equipament pot acollir cirurgia ortopèdica de pròtesi, cirurgia cariada i trasplantaments de cor, pulmó i fetge, i completa el Servei de Cirurgia Ambulatòria, que compta també amb tres quiròfans destinats a intervencions ambulatòries, parts i endoscòpies.

Més notícies de Mataró en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Hospitals