NOU MANDAT MUNICIPAL

Mataró tindrà un govern de quinze membres, nou més que fins ara, durant aquest mandat

L'actual regidor d'Educació, Miquel Àngel Vadell, que ho serà també d'Urbanisme, surt clarament reforçat, mentre que Núria Moreno veu disminuït clarament el seu paper

El primer tinent d'alcalde Juan Carlos Jerez continuarà sent la mà de dret de David Bote, ja que Xesco Gomar tindrà acta a la Diputació de Barcelona

nou govern bote

nou govern bote

3
Es llegeix en minuts
Joan Salicrú

Després de la reelecció, dissabte passat, de David Bote com a alcalde de Mataró, aquest dimecres el primer edil va firmar el decret de delegació de competències a partir del qual es forma el nou govern municipal, que formaran el PSC i En Comú Podem, tot i que els comuns hi tenen un paper discret.

Es tracta d’un executiu amb quinze membres, nou més que l’anterior –no es necessiten, de moment, les dedicacions de tots–, pensat per durar tot el mandat i dividit en cinc grans àrees: PresidènciaServeis CentralsDesenvolupament Econòmic i TerritoriEspai Públic, i Drets Socials i Serveis a les persones.

La mà dreta de l’alcalde –primer tinent d’alcalde– serà novament Juan Carlos Jerez, que a la pràctica aglutinarà tota l’àrea de Serveis Centrals, a més de Bon Govern i Transparència –dependent de Presidència– i, en un altre àmbit de coses, Mobilitat Sostenible, on haurà d’arxivar el Pla de Mobilitat que va començar a conjuminar-se dos mandats enrere.  

Per la seva banda, contra totes les expectatives que va suscitar la seva aparició en la llista socialista tot i que fos com a número 8, el primer secretari de la comarca i principal escuder de l’alcalde Bote –Xesco Gomar– finalment no tindrà un paper tan rellevant en el nou govern municipal ja que, segons ha pogut confirmar EL PERIÓDICO, el seu futur passa per la Diputació de Barcelona, on serà diputat.

A Mataró Gomar serà regidor de Transició Energètica i, de fet, ha protagonitzat aquest dijous una primera roda de premsa de pes en què es va anunciar la selecció d’un projecte municipal d’aquest àmbit dotat en 3,3 milions d’euros per part de la Unió Europea, en el marc dels populars fons FEDER.  

Miquel Àngel Vadell puja, Núria Moreno baixa

Entrant a fons en la composició del gabinet, en l’àmbit de Desenvolupament Econòmic i Territori, compartiran responsabilitats Núria MorenoSergi Morales Miquel Àngel Vadell. Els dos primers es reparteixen la regidoria que fins ara controlava Moreno, quedant-se la socialista Promoció de Ciutat –i sumant Llicències– mentre que el cap del grup municipal dels comuns es farà càrrec d’Ocupació i Empresa així com d’Economia Social i Solidària –a més serà segon tinent d’alcalde–.

De fet, la gran damnificada pels canvis en l’organigrama municipal respecte al govern en minoria que David Bote va instaurar quan CiU va trencar el pacte amb el PSC l’octubre de l’any 2017 és la mateixa Moreno, ja que fins ara a més d’ocupar-se de tota l’àrea de Desenvolupament Econòmic era la regidora d’àrees tan sensibles com Urbanisme i Cultura.

I just el contrari el gran reforçat per aquest cartipàs és Miquel Àngel Vadell, que precisament rellevarà Moreno a Urbanisme a més de mantenir la cartera d’Educació, que ja tenia ara. Serà, de fet, el regidor amb una suma d’atribucions més destacades políticament, malgrat que orgànicament figurarà com a cinquè tinent d’alcalde.

Quatre regidors vinculats a Espai Públic

A l’àrea d’Espai Públic conviuran Elizabet Ruiz, que és pròpiament la regidora de gestió de l’Espai Públic –a més de Gent Gran– amb l’esmentat Xesco Gomar, regidor de Transició Energètica, Sostenibilitat, Espai Públic i Serveis de Ciutat, i José Antonio Ricis, regidor de Verd Urbà, una de les denominacions que ha causat més sorpresa. També s’inclou en aquesta àrea Anna Villareal, regidora de Seguretat Pública, és a dir, la responsable de la policia local.

Finalment, a l’àrea de Drets Socials i Serveis a les persones s’emmarquen l’esmentat Vadell en Educació; Laura Seijo, que malgrat anar de número 2 en la llista del PSC serà “només” regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut; Marisa Merchán, responsable d’Igualtat, Feminisme i LGTBI i Participació; Beatriz Delgado, que s’ocuparà d’Esports;  María José Pérez, la nova delegada de Cultura, i Daniel Hurtado, figura emergent de la Joventut Socialista de Catalunya a la capital del Maresme que es responsabilitzarà de Joventut i de Ciutat Intel·ligent (Presidència), una altra de les denominacions “curioses” del nou cartipàs.

Notícies relacionades

També en aquesta àrea s’inclou la segona regidora d’En Comú Podem que estarà en el govern, Sarai Martínez, que serà la titular de Vivenda, una competència molt lligada als interessos nuclears de la formació d’on prové –Podem–.

Més notícies de Mataró

Temes:

Ajuntaments