NOU AJUNTAMENT

El PSC oferirà a En Comú Podem governar junts a Mataró

Els dos grups sumarien 15 edils, la majoria absoluta del ple municipal

mataro pacto izquierdas

mataro pacto izquierdas

1
Es llegeix en minuts
Joan Salicrú

El Partit dels Socialistes de Catalunya a Mataró planteja ja obertament la possibilitat de governar conjuntament a la capital del Maresme amb la coalició En Comú Podem, integrada per Catalunya en Comú i Podem, sumant els seus dos regidors als 13 regidors socialistes. Els dos grups sumarien 15 edils, la majoria absoluta del ple.

Ho ha confirmat a EL PERIÓDICO el primer secretari del PSC, Juan Carlos Jerez, després que avui dimarts s’hagi tancat un primer cicle de contactes amb tots els grups municipals –Esquerra Republicana, Junts per Mataró i Ciutadans, a més dels comuns– després del qual els socialistes han confirmat un alt nivell de coincidències programàtiques entre les dues formacions.

Així, aquest mateix dimarts tindrà lloc la primera reunió entre socialistes i comuns a la seu dels primers, al Camí de la Geganta, i s’espera arribar a un acord abans de dissabte, quan es constituirà el nou consistori.

No obstant, el primer secretari del PSC ha insistit que això no significa tancar la porta als altres grups: “Seguirem, com hem fet durant tot aquest mandat, buscant l’acord amb tots els grups municipals, en la dinàmica per exemple dels diferents pactes de ciutat que hem firmat”.

Moviment esperat

Que els socialistes volien pactar en aquest comandament amb En Comú Podem recuperant el model de govern dels anys 90 a la capital del Maresme era un secret de domini públic –ja van arribar a un acord per als pressupostos del 2019 el desembre passat que va ser una declaració d’intencions en aquest sentit–, però faltava per veure quina actitud prenien després d’aconseguir uns resultats –13 regidors, a un de la majoria absoluta– fins i tot millor dels esperats.

Notícies relacionades

Es pot destacar que, malgrat les coincidències programàtiques observades pel PSC, també és veritat que hi ha altres temes com l’ampliació del Mataró Parc, on les visions són diametralment oposades, situació que podria dificultar l’acord de govern.

Més notícies de Mataró