ATAC FEIXISTA

Jovent Republicà denuncia una agressió amb pistola de balins a Mataró al crit de "visca Vox"

L'organització alerta que l'atac a un militant és una "conseqüència més de la banalització del feixisme"

cantonada

cantonada

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Jovent Republicà, la branca juvenil d’ERC, ha denunciat que tres homes van agredir un militant aquest dijous a Mataró al crit de “visca Vox”. 

A través d’un comunicat, l’organització explica que el militant, que portava una samarreta antifeixista, va veure com un cotxe s’aturava davant d’ell i com tres homes li disparaven amb una pistola de balins. Una agressió que, segons expliquen, va anar acompanyada del crit “visca Vox, fill de puta.” L’atac es va produir al Camí Ral de la Mercè en confluència amb el carrer Cuba.

Fonts d’ERC de Mataró consultades per EL PERIÓDICO apunten que els autors de l’agressió podrien estar relacionats amb els entorns de grupuscles d’extrema dreta com Els Segadors del Maresme o Grups de Defensa i Resistència (GDR) de la ciutat.

El jove va ser atès a l’Hospital de Mataró i ha presentat una denúncia als Mossos. La víctima presenta una contusió a prop de l’ull.

El portaveu de Jovent Republicà, Pablo Morales, ha denunciat que aquesta agressió és "una conseqüència més de la banalització del feixisme per part de la dreta i que es tolera per part de l’esquerra espanyola".

Notícies relacionades

Per la seva banda, la candidata de Jovent Republicà al Congrés, Marta Rosique, ha recordat la importància dels comicis d’aquest diumenge i ha dit que "d’entre totes les paperetes de diumenge, l’única opció capaç d’aturar el feixisme i a la vegada avançar cap a la independència és ERC".

Més notícies de Mataró