CORONA VERDA

Mataró estudia com fer compatible una anella verda per sobre de la C-32 amb l'ampliació del centre comercial

L'alcalde encarrega als serveis municipals una anàlisi conjunta de l'ordenació urbanística dels diferents sectors afectats

ajuntament-mataro

ajuntament-mataro

1
Es llegeix en minuts
AGENCIAS

L’alcalde de Mataró, David Bote, ha encarregat als serveis tècnics municipals estudiar de manera conjunta una nova reordenació urbanística dels quatre sectors situats per sobre de l’autopista C-32 amb l’objectiu de fer compatible la implantació d’una anella verda a l’extrem nord de la ciutat amb l’ampliació del centre comercial Mataró Parc. 

L’operador persegueix l’ampliació des del 2004 i, durant aquests anys, el cas ha arribat fins al Tribunal Suprem, que ha decidit a favor de l’ampliació en el litigi amb el consistori. 

No obstant, ara el projecte requereix requalificacions urbanístiques perquè els terrenys per on vol créixer Mataró Parc són actualment zona verda. 

Amb l’estudi global de tots els sectors, l’ajuntament pretén que malgrat l’ampliació de l’espai comercial la ciutat pugui continuar disfrutant d’una corona d’espais lliures que l’envoltin.

Desenvolupament desigual

Els quatre sectors afectats han tingut un desenvolupament desigual al llarg dels anys. El sector on hi ha el centre comercial està majoritàriament consolidat i urbanitzat i, a més de Mataró Parc, també hi ha l’Hospital de Mataró. En un dels sectors contigus predominen instal·lacions esportives i hi ha també una reserva de terra per a una futura ampliació de l’hospital.

Notícies relacionades

A l’altre costat, hi ha dos sectors pendents de desenvolupar i actualment es preveuen usos terciaris amb baixa edificabilitat i la cessió de gran part dels terres per a zones verdes, equipaments i vials. En aquest espai l’objectiu és concentrar l’activitat terciària en l’extrem més pròxim a Mataró Parc i alliberar la major part dels terrenys per desenvolupar l’anella verda.

Més notícies de Mataró

Temes:

Urbanisme