MUNICIPALS 2019

Míriam Nogueras renuncia a encapçalar la llista del PDECat a Mataró

El president local Alfons Canela es perfila com el líder de la candidatura postconvergent

jcarbo44598284 miriam nogueras180810190711

jcarbo44598284 miriam nogueras180810190711 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
Joan Salicrú

La diputada Míriam Nogueras, que anirà de número tres a la llista de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats, ha decidit finalment no presentar-se com a cap de llista d’aquesta formació –que es presentarà a les locals com a Junts per Mataró– a la capital del Maresme, segons han confirmat a EL PERIÓDICO fonts del PDECat.

La decisió la va comunicar aquest dilluns a la nit Nogueras als màxims responsables del partit a Mataró, després de saber-se aquest cap de setmana que ocuparia la tercera posició en la candidatura al Congrés, una vegada resolta la batalla entre el sector més pragmàtic i el més radical –alineat amb les tesis de Puigdemont– en favor d’aquest últim.

Descartat que torni a presentar-se l’actual cap del grup municipal de CiU, Joaquim Fernàndez, amb qui el president local no té cap ‘feeling’ polític, l’única alternativa plausible en aquest moment és Alfons Canela. Segons ha pogut confirmar EL PERIÓDICO, ell serà el nou alcaldable del PDECat a Mataró, que havia de ser el número dos de la llista, abans que es fes pública la renúncia de Nogueras.

Joc de peces

Nogueras assegura que la seva renúncia a encapçalar la llista de Junts per Mataró a la capital del Maresme no és cap abandonament del projecte: “No me’n vaig de Mataró”, ha sentenciat i ha assegurat que davant de l’actual context polític a escala nacional, la candidatura ha decidit “reorganitzar-se” i situar de cap de llista algú que s’hi pugui dedicar plenament: “Per a nosaltres tot continua igual perquè l’equip és fort”. En aquest sentit, el president local i nou candidat el 26-M, Alfonso Canela, defensa “l’exercici de responsabilitat” de Nogueras i afirma que el projecte no es veurà afectat per aquest canvi de peces: “No som una candidatura monolítica, som un equip i ens presentem amb el mateix programa, empenta i il·lusió”.

Per la seva part, el PSC de Mataró creu que Míriam Nogueras ha fet el ridícul amb la seva renúncia a encapçalar la candidatura nacionalista, a dos mesos de les eleccions: “El president Tarradellas va dir que en política es pot fer de tot menys el ridícul”, han comunicat a Twitter. Els socialistes s’erigeixen com a força majoritària en el consistori per continuar governant a partir del 26-M i asseguren, en al·lusió a Nogueras, que “Mataró no necessita aventures artificials importades de Barcelona o de Waterloo”.

Notícies relacionades

Actualment, el grup de Convergència i Unió a l’ajuntament –així continua anomenant-se– té cinc regidors i és el segon més nombrós després del del PSC.

Més notícies de Mataró