LITIGI PEL BORDELL

El promotor del macroprostíbul de Mataró recorre al TSJC la denegació del permís d'obres

Insisteix que la llicència d'activitats vigent està "necessàriament vinculada" a poder construir el bordell

foto 3313114

foto 3313114

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El promotor del macroprostíbul de Mataró, Josep Maria Colomer Ribot, ha presentat un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 10 de Barcelona, que li va denegar la llicència d’obres per poder construir el bordell. 

Colomer insisteix que la llicència d’activitats que està vigent, segons va reconèixer el mateix TSJC, està "necessàriament vinculada" a la llicència d’obres que Ajuntament i jutjats li neguen. 

El promotor del prostíbul al·lega que si ara hagués de demanar una nova llicència d’obres, això l’obligaria a tornar a demanar també la d’activitats i "suposaria ‘de facto’ deixar sense efecte la sentència del TSCJ" del novembre del 2017, que declara vigent la llicència d’activitats actual.

El litigi segueix

L’Ajuntament de Mataró ja havia donat gairebé per tancat l’afer del macroprostíbul i l’última sentència del contenciós que negava al promotor la llicència d’obres es va celebrar com una "victòria". El litigi, no obstant, segueix ara després que l’empresari hagi recorregut la decisió del jutjat número 10 de Barcelona davant del TSJC.

L’argumentació del promotor del bordell és la mateixa que fa un any i mig, quan el novembre del 2017 el mateix TSJC li va donar la raó i va considerar que la llicència d’activitats que havia obtingut anys enrere era plenament vigent. Si té aquesta llicència, assegura, ha de tenir necessàriament una llicència d’obres que li permeti aixecar l’edifici.

Al contrari, els serveis jurídics de l’Ajuntament argumenten que aquesta llicència d’obres, que al seu dia va tenir, està caducada. A més, el contenciós administratiu recorda al promotor del macroprostíbul que les llicències no es poden relacionar perquè l’antiga llicència d’obres servia només per fer un "edifici industrial".

Una dècada

Ara serà el TSJC qui tornarà a analitzar la discussió jurídica entre les parts, que s’arrossega des de fa una dècada. El conflicte va sorgir el 2010, quan es van fer públiques les intencions de Colomer Ribot de construir un gran complex de la prostitució al polígon Les Hortes de la capital del Maresme, molt a prop de la zona de lleure nocturn.

Notícies relacionades

Havia projectat un local amb 54 habitacions de diferents tipologies, algunes de les quals, amb jacuzzi inclòs, i dues sales de ball –una per a clients VIP–, de més de 1.000 metres quadrats. El negoci havia de portar el nom de 'Chocolate Night Club' i l’edifici incloïa un soterrani amb un aparcament amb capacitat per a 30 vehicles.

Més notícies de Mataró