BALANÇ INFORMATIU LOCAL

Les 5 notícies clau de Mataró el 2018

Aquest 2018, no només Barcelona ha sigut notícia a Catalunya: les ciutats metropolitanes també han sigut epicentres d'interès informatiu

En aquesta peça fem balanç de l'any destacant les 5 fites periodístiques més rellevants del 2018 al municipi del Maresme

planta-creus

planta-creus

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest 2018, no només Barcelona ha sigut notícia a Catalunya: les ciutats metropolitanes també han sigut en diferents moments de l’any epicentres d’interès informatiu. A continuació, fem balanç de l’any destacant les 5 fites periodístiques clau del 2018 a Mataró (Maresme), un dels municipis que integren l’oferta informativa de les edicions locals d’EL PERIÓDICO.

1. Creus grogues, Tabàrnia i Comitès de Defensa de la República. A finals de maig i principis de juny, Mataró va ser un epicentre de tensió entre independentistes i constitucionalistes a l’espai públic. La plantada de creus grogues de tela a la platja –en recolzament als atacs patits pels independentistes a Canet– va augmentar la tensió, que va explotar en un mateix dia amb la doble manifestació de Plataforma per Tabàrnia i els CDR, i que va acabar amb dos detinguts del bloc espanyolista.

2. Operació antigihadista a Mataró. Aquest desembre, la Policia Nacional va detenir un perillós gihadista marroquí. Es tracta d’un presumpte terrorista gihadista que es va integrar el 2014 a les files de Daesh i hauria combatut a Síria. A l’agost, la policia també va arrestar dos homes marroquins a Mataró dedicats a la captació de persones de Barcelona i Tarragona.

3. Mataró aprova l’empadronament sense domicili fix. Al setembre s’aprova una proposta de resolució a favor del dret a l’empadronament sense domicili fix o sense sostre amb la intenció d’acabar amb els “pisos pastera”, immobles  amb un alt índex de persones inscrites al registre municipal, i millorar així la situació de vulnerabilitat de molts nouvinguts a la ciutat.

4. El polèmic cas de Can Fàbregas. Can Fàbregas no es reconstruirà al seu emplaçament original de Mataró si no ho demana explícitament un jutge. El Suprem no admet a tràmit els recursos presentats per l’Ajuntament, Generalitat i El Corte Inglés respecte a l’anul·lació del planejament urbanístic, on caldria edificar un nou centre comercial.

Notícies relacionades

5. Excap de la comissaria de la Policia Nacional acusat de suborn, revelació de secrets i afavoriment al tràfic de drogues. La Fiscalia sol·licita nou anys i mig de presó per a qui va ser inspector cap de la Comissaria de la Policia Nacional de Mataró, Félix Riesco, detingut l’any 2017 en el marc d’una operació antidroga al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs. També reclama que se l’inhabiliti durant 11 anys i se'l sancioni amb prop de 5.000 euros.

Més notícies de Mataró a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA