Talp policial

Demanen 9 anys i mig de presó per a l'excap de la comissària de la Policia Nacional de Mataró

La fiscalia acusa Félix Riesco de suborn, revelació de secrets i afavoriment al tràfic de drogues

riesco

riesco

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La fiscalia sol·licita nou anys i mig de presó per a qui va ser inspector en cap de la comissaria de la Policia Nacional de Mataró, Félix Riesco, detingut l’any 2017 en el marc d’una operació antidroga al barri de la Mina de Sant Adrià del Besos. També reclama que se l’inhabiliti durant 11 anys i se'l sancioni amb prop de 5.000 euros

El fiscal acusa Riesco de suborn, revelació de secrets i afavoriment al tràfic de drogues. Considera comprovat que l’inspector actuava com a “talp” del clan Los Manolos de la Mina, dedicat al tràfic de drogues. Segons la investigació, a canvi de diners, el policia informava els narcotraficants de les possibles batudes. Més d’una vegada, els Mossos d’Esquadra no van localitzar els sospitosos als seus domicilis malgrat actuar en plena matinada.

La fiscalia assenyala en el seu escrit d’acusació que el cap de la Policia es reunia “de forma periòdica” amb el responsable d’aquest clan de la Mina, per transmetre-li “informació concreta i transcendental de diferents operacions policials en curs, reservades i declarades secretes”. Almenys ho va fer entre el novembre del 2015 i el juny del 2017, i va aconseguir “frustrar l’èxit de les actuacions policials i judicials”.

Notícies relacionades

Quan Riesco va ser detingut comptava amb 38 anys de trajectòria policial i havia sigut precisament la presumpta lluita contra el tràfic d’estupefaents el que l’havia convertit en cap de la Policia Nacional de Mataró.

Més notícies de Mataró