Nets de sospites

L'Oficina Antifrau arxiva el cas de l'edifici del Rengle de Mataró

La institució descarta desviació irregular de fons públics, malversació i conflictes d'interessos

el-rengle

el-rengle

1
Es llegeix en minuts
M. Coll

L’Oficina Antifrau de Catalunya ha decidit arxivar el cas de l’edifici del Rengle de Mataró, una construcció realitzada entre els anys 2007 i 2010, quan la ciutat era governada per un tripartit d’esquerres, i que va acabar costant 8,2 milions d’euros més del que s’havia pressupostat, un increment del 42%.

Segons ha explicat avui en una roda de premsa l’alcalde Mataró, David Bote (PSC), l’Oficina Antifrau en les seves conclusions no aprecia en aquesta obra cap activitat il·legal, concretament, nidesviació irregular dels fons públics, conflictes d’interessos o malversació de fons.I, a més, exclou la possibilitat de seguir el tema per la via penal.

El consistori considera que amb aquest informe la sospita de mala praxi que planejava sobre l’Ajuntament queda aclarida i, com diu l’Oficina Antifrau en les seves conclusions, la causa queda arxivada. Però, amb aquesta resolució no s’acaba el conflicte del Rengle.

Als jutjats

El mes de juliol passat, l’empresa municipal PUMSA i l’Ajuntament de Mataró van interposar una demanda civil contra la constructora FCC i GPO, empresa contractada per PUMSA per conduir la direcció de l’obra en la fase final de la construcció, amb l’objectiu de reclamar els 1,7 milions d’euros de sobrecostos de l’obra no justificats. 

Respecte a aquesta demanda, el president de PUMSA i regidor de Serveis Centrals de l’Ajuntament de Mataró, Juan Carlos Jérez, ha informat que “està acceptada a tràmit i que segueix el seu curs”, una procés judicial que es preveu llarg.

Notícies relacionades

A l’espera d’aquesta devolució –si es guanya el cas–, des del 2012 cada any l’Ajuntament paga una part d’aquest edifici comercial ubicat a la zona del Tecnocampus, de 3.000 m² repartits en sis plantes i que va tenir un cost final de 23,8 milions. Un deute que finalment quedarà saldat el 2019, amb un últim pagament de 2.342.041,79 euros.

Més notícies de Mataró