Guerra de pintades

Els partits sobiranistes de Mataró demanen la neteja de banderes espanyoles

ERC, CiU i la CUP acusen l'alcalde socialista de ser més permissiu amb les pintades unionistes

banderas

banderas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La guerra de pintades i el debat sobre l’espai públic i la llibertat d’expressió contínua actiu a Mataró. Ara, els partits sobiranistes, ERC, CiU i la CUP, han acusat l’alcalde de la ciutat, el socialista David Bote, de ser més permissiu amb les pintades dels unionistes que amb les pintades o símbols independentistes.

Les tres formacions han presentat una instància al consistori en què pregunten a l’alcalde quan pensa netejar les banderes espanyoles que van aparèixer pintades l’11 de setembre passat a l’entrada i parets del pas subterrani d’accés a la platja del Cargol i si la policia local ha realitzat alguna detenció o identificació en relació amb els seus autors.

Les formacions sobiranistes demanen a l’alcalde que tingui “el mateix tracte que ha tingut en altres ocasions” i que “en aquest casactuï amb la mateixa celeritat que aplica a retirar llaços grocs i altres pintades de contingut polític”.

Una petició que ràpidament ja ha sigut resposta des de les files del PP, els quals fa uns dies demanaven la neteja de diverses pintades contra Espanya per incitació a l’odi. “Apreciats separatistes queixar-se d’unes pintades i aplaudir-ne d’altres és una mica hipòcrita, ¿no?” escrivia José Manuel López, líder dels populars, en el seu compte de tuiter.

Notícies relacionades

Aquest episodi és un més de la guerra que unionistes i independentistes mantenen a les parets de la capital del Maresme. L’últim debat entre incivisme i polític va tenir lloc el mes d’abril passat quan el PP va anunciar l’aparició de missatges contra el líder de les joventuts del partit, Cristian Escribano, i contra el jutge Llarena.

Més notícies de Mataró