Del teatre a la llibreria

Toni Cabré publica 'La peixera', un retrat de la crueltat de l'individu actual

El dramaturg de Mataró va estrenar el 2016 aquest text teatral amb una excel·lent acollida del públic i la crítica

toni-cabre

toni-cabre

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de l’èxit de públic i crítica que ‘La peixera’ de Toni Cabré va viure l’any 2016 al Versus Teatre, ara el text es presenta en format llibre dins de la col·lecció Quaderns de la Font del Cargol de Cossetània Edicions. Una altra manera d’acostar al públic una peça de gran força dramàtica en què el dramaturg de Mataró retrata un dels temes constants de la seva àmplia producció teatral: la perversitat a què pot arribar l’individu en la nostra societat.

La història se centra en cinc informàtics, ofici que l’autor coneix bé perquè l’ha exercit, en el moment que l’empresa els anuncia una dràstica reducció de personal que els pot afectar. ¿Què es pot fer en vista d’un conflicte tan habitual al món d’avui? D’entrada, no ho dubta cap d’ells: oposar-s’hi col·lectivament, tots a l’una, com s’ha fet sempre en els conflictes laborals.

Però el món no és tan idíl·lic. Els cinc personatges no trigaran a adonar-se que la seva és una actitud del món d’ahir. La desconfiança i el ressentiment acumulats entre ells sorgeixen aviat, i els acaba abocant al pitjor dels errors: lluitar tots contra tots, a la desesperada; amb crueltat.

Notícies relacionades

Amb aquest nou text (Premi Ciutat d’Alcoi), Cabré amplia la seva trajectòria d’obres estrenades i publicades, totes de gran actualitat: 'Estrips', sobre la violència de gènere; "Històries d’amor", sobre les maquinacions empresarials; 'Viatge a Califòrnia', sobre la corrupció; 'Navegants’, sobre les relacions per internet; 'Teoria de catàstrofes’, sobre la fragilitat humana; 'Iglú', sobre les prejubilacions; 'Demà coneixeràs en Klein', sobre el ‘mobbing’; 'Lletra petita', sobre la identitat i 'Les verges virtuals’, sobre l’integrisme.

Més notícies de Mataró