Millores laborals

Els socorristes de Mataró s'uneixen a les mobilitzacions de millora de conveni

Els vigilants de les platges demanen a la Generalitat un decret que hi posi ordre i criteri

platja

platja

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest cap de setmana al peu d’algunes torres de vigilància de socorristes de la costa de Mataró s’han pogut veure pancartes reivindicatives de millores laborals, perquè els vigilants de la capital del Maresme s’han unit a les mobilitzacions de millora de conveni que aquests professionals demanen a la Generalitat. Concretament reclamen al govern català un decret que posi ordre i criteri a la seguretat a les platges i que dignifiqui el sector.

Els socorristes catalans es queixen que en aquests moments només guanyen uns 900 euros al mes i depenen del conveni dels socorristes de piscina. Demanen millorar les condicions i que els ajuntaments contractin a partir d’un únic conveni. A més, per millorar la seguretat, afirmen que la quantitat de socorristes que hi ha d’haver a cada platja s’hauria d’establir en funció de les seves dimensions i risc, que es limiti un mínim de dies per a les contractacions de temporada i que es regulin les infraestructures i materials necessaris.

Proactiva s’estrena

Notícies relacionades

En el cas de Mataró, aquestes mobilitzacions han coincidit amb el primer estiu que la seguretat de la platja està a càrrec de l’empresa Pro-activa, anteriorment del salvament s’ocupava Creu Roja, però, malgrat els missatges confusos d’algunespancartes, no es tracta de cap conflicte laboral amb l’empresa, sinó amb l’administració. “Els treballadors, ni formalment ni informalment, no ens han reclamat res. L’empresa es mou dins d’un conveni i un marc legal. Un marc legal que ara els socorristes de tot Catalunya, pertanyents a diferents empreses, consideren insuficient”, expliquen fonts de Pro-Activa.

Més notícies de Mataró