La festa del fang

Els càntirs 3D, novetat de la Fira Internacional de Ceràmica d'Argentona

La peça de col·lecció d'aquest any és una 'càntirmplora' original dels arquitectes Joan Cruanyes i Carles Bassó

cantir-argentona

cantir-argentona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els càntirs en 3D seran una de les novetats del’Argillà Argentona, la Fira Internacional de la Ceràmica, que se celebrarà els dies 6, 7 i 8 de juliol. Concretament, aquest tipus de peces es podran veure en l’exposició “Dissenys i ceràmica 3D”, produïda per demostrar les possibilitats que ens ofereix la impressió 3D en ceràmica.

 La mostra, oberta a la Casa Gòtica fins al 22 de juliol i produïda per Protopenedès, és la branca R+D de Ceràmica Baltà i recull una vintena d’obres que presenten el resultat final així com parts del procés o errors d’impressió a fi d’apropar el visitant a aquesta tecnologia amb totes les seves virtuts i dificultats.

Però aquesta no serà l’única exposició. Aquests dies al Museu del Càntir els visitants també es podran passejar per la mostra “Ceràmiques”, del valencià Enric Mestre (Alboraia, 1936), amb obra pertanyent a les últimes dues dècades d’aquest pintor i escultor que compta amb una llarga trajectòria i un notable reconeixement, nacional i internacional, dins de la seva especialitat.

I, finalment, com que Romania és el país convidat d’aquesta edició de la Fira Internacional de Ceràmica d’Argentona, també protagonitzarà la mostra“Ceràmica tradicional i creativa actual de Romania”,ubicada alSaló de Pedra de l’Ajuntament. Aquest país, igual que Polònia i Hongria, manté una llarga i antiga tradició que ha arribat amb força fins als nostres dies i una generació de joves ceramistes que han apostat per nous llenguatges expressius i noves tècniques.

Fira i càntir

A part de les exposicions, més de setanta artesans i ceramistes de diferents països  –Portugal, França, Espanya, Letònia, Itàlia, el Regne Unit, l’Argentina, el Marroc, Rússia, Catalunya– mostraran durant aquests dies les seves peces. També durant tot el cap de setmana es desenvoluparan diversos tallers educatius amb el fang com a protagonista.

Notícies relacionades

I, com ja és tradició, tots els visitants i autòctons –molts dels quals, col·leccionistes de l’anomenat ‘càntir d’Argentona’– no marxaran sense l’exemplar d’aquesta edició, un disseny en format cantimplora original dels arquitectes Joan Cruanyes i Carles Bassó amb la col·laboració de Pol Cruanyes. Una peça que per primera es presenta en dos colors: vermell o negre. El càntir estarà numerat individualment i només n’hi haurà una tirada limitada de 3.000 unitats.

Més notícies d’Argentona