SEGUEIX LA TENSIÓ A LA CAPITAL DEL MARESME

Detenen un home a Mataró després de pintar un llaç groc per resistir-se a l'autoritat

L'home no ha volgut identificar-se davant dels agents de la Policia Local i els agents se l'han emportat emmanillat a comissaria

jutjatsmataro

jutjatsmataro

2
Es llegeix en minuts
ACN / J.S.

La Policia Local de Mataró ha detingut aquest dilluns al migdia un home que havia pintat un llaç groc en el pas de Sant Simó, al barri de l’Havana, per resistència a l’autoritat.

Segons fonts de l’Ajuntament de la capital del Maresme, els fets s’han produït cap a les dotze del migdia quan un agent de la Policia Local ha vist un home, B.M.M., pintant un llaç groc en un dels murs del pas de Sant Simó que comunica l’Avinguda del Maresme amb la platja i ha avisat una patrulla.

Posteriorment, aquest equip ha vist l’home al carrer Rafael Carreras, al barri de Rocafonda, i li ha demanat que s’identifiqués en haver comès una infracció administrativa per dur a terme una pintada en un espai públic però ell s’hi ha negat.

Davant de la negativa, els agents li han reclamat que es dirigís a una comissaria a identificar-se però l'individu ha oposat resistència i els agents l’han aturat per un delicte de desobediència i se l’han emportat emmanillat.

El detingut portava una motxilla amb un esprai de color groc a dins. Un cop a la comissaria, B.M.M. ha apel·lat al procediment de l’’habeas corpus’ i el jutjat ha citat ambdues parts a les cinc de la tarda, on s'ha estat fins 2/4 de 10 del vespre, moment en què ha estat alliberat ja a l'edifici de Via Pública, a la Plaça Granollers. 

Segons han explicat fonts municipals, el jutge ha rebutjat la petició de 'habeas corpus' i l'ha posat a disposició policial. Ara queda pendent d'instrucció judicial amb els càrrecs de desobediència i resistència.

Durant la tarda, el Comitè de Defensa de la República ha cridat els ciutadans de Mataró a apropar-se fins als jutjats per manifestar el seu rebuig a la detenció. Com a resposta, desenes de persones, entre les quals familiars del detingut, s'han acostat a la Plaça Tomás y Valiente.

La versió del detingut

L'advocada del detingut, Laia Manté, ha explicat la versió de B.M.M.. "Volien mirar l'interior de la motxilla que portava i ell s'hi ha negat perquè entenia que si no hi havia cap ordre judicial no podien procedir a revisar-ne el contingut. En el moment que han intentat agafar-li hi ha hagut una mica de moviment i és el moment en què ha estat immobilitzat a terra entre quatre policies, que l'han emmanillat i portat per la força a la comissaria", ha relatat al portal de notícies 324.cat.

Notícies relacionades

L'incident arriba just el dia després d'una jornada carregada de tensió a la platja de Mataró per la pretensió del col·lectiu sobiranista de plantar-hi creus i l'oposició de grups partidaris de la unitat d'Espanya. Una acció que finalment es va dur a terme encara que d'una forma diferent a la prevista -amb teles de color groc- i que ha suscitat reaccions contundents de Plataforma per Catalunya, que demanarà explicacions a l'alcalde David Bote, i de les Noves Generacions del PP, que directament ha exigit la seva dimissió per no haver-la impedit.

Més notícies de Mataró