Transport sostenible

VoleMataró acusa el PSC d'entregar Mataró Bus a una multinacional mexicana

El grup de Montse Morón considera insuficient la Proposta de Modificació del Transport Urbà 2019-2028

busos

busos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El grup Municipal de VoleMataró s'ha posicionat completament en contra de la nova Proposta de Modificació del Transport Urbà 2019-2028 que fa uns dies va presentar el Govern municipalProposta de Modificació del Transport Urbà 2019-2028. Concretament, ha acusat l'Executiu socialista, liderat per David Bote, de voler entregar el servei d'autobusos locals a una multinacional mexicana, en referència a Avanza, una empresa adquirida pelGrup Autobusos d'Orient (ADO) l'any 2013. I hipotecar el transport públic de la ciutat per als propers 10 anys, prolongables a 12.

Segons un comunicat, els morats demanen que l'actual propietària de Mataró Bus no es pugui tornar a presentar a la licitació de la contracció, que caduca a finals d'any, per «totes les denúncies d'assetjament laboral» presentades pels treballadors d'aquesta empresa i per «una qüestió de decència». I critica que, segons la nova estratègia de l'Ajuntament, el consistori hagi d'assumir el cost dels nous autobusos, mentre que els beneficis se'ls queda l'empresa. De fet, en l'anterior exercici el consistori també va haver d'assumir les pèrdues que hi va haver.

Per un altre informe, VoleMataró considera «insuficient» la Proposta de Modificació del Transport Urbà 2019-2028 per potenciar l'ús del transport públic a la ciutat. Per exemple, asseguren que amb un temps de freqüència de 20 minuts, una persona pot recórrer a peu bona part de la ciutat. I critiquen que les línies 4 i 5 deixin de passar per la plaça de les Tereses.

Finalment, lamenten que el PSC desvinculi la nova Proposta de Modificació del Transport Urbà 2019-2028 del Pla de Mobilitat de la ciutat, encara pendent d'aprovació. Un pla estratègic de ciutat que l'Executiu no preveu aprovar abans del final d'aquest mandat per falta de consens. «Tot és per culpa de l'oposició, però el PSC és qui governa la ciutat i ha d'aprendre a assumir les responsabilitats de la seva mala gestió, des de fa dècades», recorden els morats.

Propostes

Notícies relacionades

Després de les crítiques, el grup de Montse Morón planteja diferents propostes de millora, entre les quals destaca la reducció del bitllet senzill a un euro;l'ampliació dels horaris fins a l'Hospital, elreforç de les línies 1 i 2; l'adquisició de més autobusos, la reduccióde la concessió de 12 a 4 anys i la creació d'una empresa de Mataró Bus públicoprivada, amb un control d'un 51% per part del consistori.

Més notícies de Mataró