Política per decret

L'alcalde de Mataró aprova per decret el Codi de Bon Govern

El socialista David Bote escull la via directa i desafia els regidors sobiranistes a subscriure'l

david-bote

david-bote

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'alcalde de Mataró, el socialista David Bote, va firmar ahir, dijous 26 d'abril, el decret llei per implementar el Codi de Conducta i Bon Govern de l'Ajuntament de Mataró i el seu sector públic local, després que aquest tema hagués de ser retirat de l'última sessió del ple municipal per falta de consens. D'aquesta manera, els propers dies els regidors de la corporació rebran una notificació en què se'ls convidarà a subscriure's públicament al document. Una invitació de caràcter personal i que s’ha de respondre abans d'un mes.

El 12 d'abril passat, just el dia després de la detenció d'un membre d'un Comitè de Defensa de la Repúbica (CDR), els grups municipals de CiU, ERC-MES-AM, la CUP i VoleMataró es van negar a votar a favor d'aquest Codi de Conducta.  Van al·legar que es tractava d'un document ple d'intencions i promogut per unes formacions que no compleixen les conductes que estableix el mateix document. Van insistir a demanar diàleg, reacció ètica i debat polític al Govern municipal i van reclamar una posició contundent davant dels atacs a la democràcia que viu el país.

Notícies relacionades

El Codi de Conducta i Bon Govern defineix els valors ètics i principis de bon govern i teòricament ha de guiar i fomentar les bones pràctiques i bones conductes dels actors polítics i directius locals. Segons el consistori, el document es va elaborar amb aportacions dels grups municipals en el si de la Comissió Municipal Informativa Especial de Bon Govern, Ètica i Transparència, presidida pel regidor de l'oposició Esteve Martínez (ICV-EUiA), però ara per ara només compta amb els vots dels regidors del PSC, PP, PxC, Cs i ICV-EUiA. Amb aquesta jugada, caldrà veure com reaccionen els regidors sobiranistes a la política directa de l'alcalde.

Més notícies de Mataró