Mataró se suma al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

La colombiana Sílvia Berrocal i l'hondureny Patricio Vindel explicaran les seves experiències del 9 al 12 d'abril

L’edil Marisa Merchán i Dolors Fernández en la presentació del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans. 

L’edil Marisa Merchán i Dolors Fernández en la presentació del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans.  / AJUNTAMENT DE MATARÓ

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mataró se suma aquest any al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans, segons ha informat la regidora de Ciutadania i Cooperació, Marisa Merchán. Aquest projecte, organitzat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, l'Institut de Drets Humans de Catalunya i l'Institut Català Internacional per la Pau, amb la participació de diferents municipis i entitats, té com a principal objectiu donar a conèixer la tasca dels defensors i defensores dels drets humans i conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d'integrar la defensa dels drets humans a l'agenda.

En aquesta ocasió, la capital del Maresme comptarà amb la participació de dos activistes: la colombiana Sílvia Berrocal i l'hondureny Patricio Vindel. Els alumnes de l'INS Josep Puig i Cadafalch podran conversar amb Vindel dijous que ve, 12 d'abril, mentre que els alumnes de l'INS Laia L'Arquera ho faran amb Berrocal el 10 d'abril.

I el 9 d'abril es farà un acte obert a tota la ciutadania, a les 19 h, al Cafè de Mar. En aquest cas el ponent serà només Patricio Vindel, qui per la seva trajectòria enfocarà com abordar les polítiques de gènere des de la seva perspectiva internacional. El ponent ha sigut elegit per la regidoria de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Mataró, ja que la seva xerrada serà el punt de partida del procés de treball que ha de donar com a fruit el diagnòstic i la definició de les polítiques LGTBI a Mataró.

Grans lluitadors

Silvia Berrocal és gestora comunitària a Apartadó (Colòmbia) i membre de la Fundació Forjant Futurs i de la Corporació de víctimes supervivents del conflicte a Urabá - Visionant la Pau (COMUPAZ). Mare d'una de les persones assassinades per les FARC en la massacre del barri obrer La Chinita, ha participat activament en les negociacions de pau entre les FARC i l'executiu colombià a l'Havana. Aquest compromís li ha comportat amenaces per a la seva seguretat. Per això, des del novembre del 2017, es troba a Catalunya en el marc del Programa català de protecció de defensors i defensores dels drets humans.

Patricio Vindel és exdirector de l'Organització Pro-Unió Ceibeña (OPROUCE) a Hondures, entitat que es dedica a donar suport a les persones LGTBI i a defensar els seus drets davant les contínues amenaces i violència contra elles, especialment contra persones trans. Ell va rebre greus amenaces que el van obligar a abandonar el seu país i demana asil a Espanya.

El projecte creix

Notícies relacionades

A banda de Mataró, Caldes de Montbui, Cornellà de Llobregat, Mollet del Vallès, Reus, Rubí, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú són les altres entitats que se sumen a la sisena edició del projecte, la primera que se celebra a la primavera, en concret del 9 al 14 d'abril. Aquests 10 municipis participants se sumen als 15 que ja porten cinc anys de recorregut.

Més notícies de Mataró

Temes:

Drets humans