Llibertat

Polítics i veïns de Mataró "s'empresonen" per denunciar la situació dels líders catalans en presó preventiva

Familiars dels polítics i líders socials catalans tancats participaran en l'acte de clausura

Cel·ls a la plaça Santa Anna de Mataró.

Cel·ls a la plaça Santa Anna de Mataró. / ANC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des d'ahir a la tarda hi ha dues cel·les a la plaça santa Anna de Mataró. Dues cel·les equipades amb una taula, una cadira, un llit, diverses mantes, una estufa, una làmpada i un extintor. Dues cel·les que durant cinc dies estaran sempre plenes. Es tracta de la performance “Un poble empresonat”, organitzada per Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana de Mataró,  per denunciar la situació dels presos polítics catalans.

Les cel·les seran ocupades per veïns de la ciutat, però també per polítics. El grup municipal de CiU de Mataró ja ha expressat el seu suport a aquesta acció reivindicativa i ha anunciat que els regidors Joaquim Fernández i Dolors Guillén ocuparan les cel·les. Per la seva banda, la CUP també ha animat tots els ciutadans a participar d'aquesta iniciativa i ha confirmat l'empresonament dels regidors Carme Polvillo i Juli Cuéllar.

Programa d'activitats

Paral·lelament a aquesta performance s'ha organitzat un ampli programa d'actesun ampli programa d'actes: conferències, concerts, dinars i sopars solidaris i diferents activitats reivindicatives. Fins al diumenge la plaça sempre estarà activa.

De totes elles destaquen les xerrades dels polítics Mireia Boya (CUP), Miriam Nogueras, Neus Munté i Miquel Buch (PDECat), l'empresonament simbòlic de l'exdiputat Albano Dante Fachín i la presència de familiars i representants dels polítics i líders socials en presó preventiva.

Notícies relacionades

A més, demà (19 h), a la mateixa plaça Santa Anna –tot i que generalment les convocatòries d'ANC i Òmnium són davant de l'Ajuntament- tindrà lloc l'acte “5 mesos sense vosaltres” en honor a Jordi Cuixart i Jordi Sanchez.

Més notícies de Mataró