Pobresa

Els sense sostre que dormien en un pàrquing del centre de Mataró són atesos

Dos tornen amb les seves famílies i un s'acull a l'ajuda oferta pels serveis socials municipals

parkingplaatereses

parkingplaatereses

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Segons l'últim recompte realitzat a la ciutat, el maig del 2017, 40 persones dormen als carrers de Mataró. En els últims mesos, com havia denunciat el grup municipal CiU, tres sense sostre, dues dones i un home, s'havien instal·lat “en unes condicions lamentables d'insalubritat” a la tercera planta del pàrquing de la plaça de les Tereses del centre de la ciutat, un equipament gestionat des de fa un any per l'empresa pública PUMSA (Promocions Urbanístiques de Mataró, S.A).

Pràcticament un mes després que el grup municipal de CiU demanés accions al consistori, aquestes han arribat a bon port. I tot i que no sempre els sense sostres accepten l'ajuda que se'ls ofereix des de serveis socials –aquesta va ser la primera explicació del govern local després de personar-se a la zona- avui aquesta història té un final feliç: dos d'ells han tornat amb les seves famílies i una altra ha acceptat l'oferiment d'ajuda. I algunes de les seves pertinences, com un parell de matalassos, que havien quedat al pàrquing, també han sigut retirats.

Notícies relacionades

D'altra banda, el consistori ha informat que per raons de seguretat i evitar nous episodis d'aquest tipus, s'instal·larà en els pròxims dies controls d'accés al pàrquing de la plaça de les Tereses, sistema que ja tenen altres aparcaments subterranis municipals. D'aquesta manera, només es podrà entrar a l'aparcament, ja sigui per la rampa de cotxes o per l'accés per a persones, si es disposa d'una targeta o tiquet.

Més notícies de Mataró