Podem Mataró

La Comissió de Garanties de Podem ara dona suport a la regidora de Mataró que va ser expulsada del partit

L'òrgan estatal de la formació morada sentencia 'la integració immediata' d'Ana Maria Caballero

 Ana Maria Caballero, regidora no adscrita de l’Ajuntament de Mataró.

 Ana Maria Caballero, regidora no adscrita de l’Ajuntament de Mataró. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
J. Salicrú / M. Coll

Les tornes definitivament s'han invertit des de Podem en relació amb Mataró. En un nou episodi de la breu història de la formació morada en l'àmbit local, la Comissió de Garanties Estatals de Podem acaba de donar ara la raó a Ana María Caballero, que el juny del 2017, quan era tercera regidora del grup municipal, va abandonar VoleMataró sense entregar l'acta de regidor.

Llavors, la Comissió de Garanties Democràtiques de Podem a Catalunya va decidir expulsar Caballero per no entregar l'acta de regidora i va sancionar "només" amb sis mesos de suspensió dels seus càrrecs polítics interns Montse Morón, la secretària general de la formació podemista a la capital del Maresme, per haver assetjat a qui va passar a ser regidora no adscrita, circumstància denunciada per Caballero en diverses ocasions.

Però després del canvi de rumb de Podem Catalunya el novembre passat i que Albano Dante Fachin abandonés la secretaria general -el mateix va fer Montse Morón, tot i que no va renunciar ni al grup municipal ni al seu escó als plens-, ara la Comissió de Garanties Estatals de Podem ha acordat, contràriament a la decisió presa pel partit a Catalunya, “la nul·litat de ple dret de la sanció d'expulsió” i demana “la integració immediata” de Caballero “en tots els seus drets com a afiliada”.

A més, “s'imposa la sanció d'expulsió del partit” per a Montse Morón -tot i que ella mateixa ja va anunciar la seva marxa- i de David Lloveras, secretari de comunicació de VoleMataró -que va causar també baixa el 15 de novembre-, per “atemptar contra qualsevol dels drets inclosos en la Declaració Universal dels Drets Humans” i “la lliure decisió dels afiliats a Podem i els seus òrgans de decisió”.

Així, la batalla mediàtica que des de fa gairebé tres anys enfrontava Morón i Caballero ha sigut finalment guanyada per aquesta última, actualment regidora no adscrita i ferma partidària de l'articulació de Catalunya en Comú a Mataró, extremo que la separava del seu anterior cap de files.

Notícies relacionades

De fet, als plens municipals ja funciona una total coordinació entre l'únic regidor d'ICV-EUiA, Esteban Martínez, i Ana María Caballero. 

Més notícies de Mataró

Temes:

Podem