Bars

L'Ajuntament de Mataró aprova una nova política favorable a les terrasses

Ara la temporada d'estiu, amb horari fins a la 1 de la matinada, durarà sis mesos

Terrassa d’un bar de la plaça Santa Anna de Mataró.

Terrassa d’un bar de la plaça Santa Anna de Mataró. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A diferència de Barcelona, on la restrictiva normativa de terrasses que pretenia implementar l'alcaldessa Ada Colau va acabar amb una confrontació directa amb el sector de la restauració, a Mataró el consistori local ha apostat per una major “flexibilitat” de l'ordenança perquè tots els establiments puguin disposar de taules al carrer.

Segons l'ordenança reguladora de les autoritzacions de terrasses de restauració i el seu mobiliari, aprovada en el ple municipal del 8 de febrer, tots els bars podran disposar de terrassa sempre que es permeti i es respecti el pas de vianants.

Les taules i les cadires s'hauran de col·locar a la vorera, al costat de la calçada, i deixant un pas lliure de 2 m entre la façana i la terrassa sempre que la vorera superi els 3,20 m. I, a diferència de la norma anterior, es permetrà un pas d'1,5 m en voreres amb amplada inferior a 3,20 m.

Un estiu més llarg

Una altra novetat, en aquest cas a petició del Gremi d'Hostaleria, és la modificació de les dates de les temporades d'estiu i hivern que marquen els horaris de les terrasses, allargant la temporada d'estiu. Ara la temporada d'estiu serà del 15 d'abril al 14 d'octubre, abans era de l'1 de maig al 30 de setembre; i la temporada d'hivern del 15 d'octubre al 14 d'abril, abans era de l'1 d'octubre al 30 d'abril.

Durant la temporada d'estiu les terrasses podran obrir de 8 a 24 hores de diumenge a dijous, i de 8 a 1 h els divendres, dissabtes i vigílies de festius. En canvi, a l'hivern, l'horari serà de 8 a 23 h de diumenge a dijous, i de 8 a 24 hores els divendres, dissabtes i vigílies de festius.

L'horari d'obertura no pateix modificacions respecte als canvis consensuats el 2016, quan es va retallar una hora perquè la majoria de denúncies per molèsties de les terrasses que atén la Policia Local es produeixen en l'horari comprès entre les 23 h i les 2 h.

Notícies relacionades

Igualment l'Ajuntament adverteix als restauradors: “L'horari general podrà reduir-se per causes justificades, així com per molèsties reiterades als veïns o ciutadans. Tot i que amb motiu de les Santes o altres festivitats també podrà ampliar-se”.

Més notícies de Mataró