Civisme

L'alcalde de Mataró reconeix 'dificultats legals' per regular l'oci nocturn

Empresaris i oposició demanen al consistori que no demori més un pla d'acció per millorar la convivència

Interior de la discoteca Cocoa de Mataró. 

Interior de la discoteca Cocoa de Mataró.  / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Fa gairebé un any, arran del cas de l'escàndol pornogràfic davant de menors que va tenir lloc a la discoteca The Bot, l'Ajuntament de Mataró va admetre cert descontrol a la zona d'oci nocturn de la ciutat i va prometre la posada en marxa d'un programa per diagnosticar els problemes principals i fins i tot va apuntar la possibilitat que els locals d'oci paguessin una taxa municipal per compensar el dispendi públic que genera l'incivisme creixent que hi ha cada cap de setmana al polígon del Pla d’en Boet, nucli de discoteques de la ciutat.

D'aquesta proposta, dotze mesos més tard, no s'ha concretat res. Preguntat sobre aquest tema, l'alcalde socialista de Mataró, David Bote, ha reconegut en roda de premsa que el retard en l'aplicació del pla es deu a "dificultats" a nivell legal: "Sabíem que era difícil d'abordar i algunes de les dinàmiques escapen de les competències de l'Ajuntament. Malgrat totes les dificultats, en algun moment de l'any tancarem la proposta". Però sense concretar quan.

Pressions

Bote ha fet aquestes declaracions pressionat per la patronal i l'oposició. La Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) han demanat al consistori una "última empenta" perquè sigui possible la coexistència entre empreses, mercats ambulants i oci nocturn al polígon del Pla d’en Boet. "La convivència ha de ser possible i s'ha de fer una última empenta per equilibrar la situació, perquè l'oci nocturn no generi problemes com actualment", segons Roser Moré, presidenta de FAGEM.

Notícies relacionades

A més, CiU ja ha reclamat explicacions sobre la creació de la Taula Municipal per a la Gestió de l'Oci Nocturn a Mataró i la Comissió dirigida des de l'àrea de Promoció Econòmica que s'havia previst per treballar les possibles taxes que hauran d'assumir els empresaris de l'oci nocturn. I també ha demanat els resultats de l'estudi encarregat al Servei de Mobilitat sobre la zona d'oci de Pla d'en Boet –cada cap de setmana centenars de joves, arribats de diverses localitats de Catalunya, es dirigeixen a peu des de l'estació de tren a aquesta zona de discoteques-  i si s'ha fet alguna acció per revisar l'ordenança de civisme.

Més notícies de Mataró