Tecnologia

Es convoca la segona "hackathon" centrada en la mobilitat sostenible

Aquest esdeveniment creatiu tindrà lloc al Tecnocampus de Mataró els dies 2, 3 i 4 de febrer

Participants del hackathon sobre mobilitat sostenible al Tecnocampus Mataró.

Participants del hackathon sobre mobilitat sostenible al Tecnocampus Mataró. / AJUNTAMENT DE MATARÓ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El TecnoCampus, l'Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat organitzen per segon any una "hackathon" centrada en la mobilitat sostenible, que se celebrarà els dies 2, 3 i 4 de febrer. La iniciativa neix amb la voluntat de generar propostes innovadores per a la ciutat de Mataró que abordin els reptes estratègics que planteja la mobilitat sostenible, des de l'àmbit de l'economia col·laborativa i el foment del be comú.

Una "hackathon" és un esdeveniment creatiu i formatiu on es reuneixen estudiants de diferents àmbits de coneixement per abordar, conjuntament i organitzats en equips multidisciplinaris, un repte plantejat per l'organització, en aquest cas la mobilitat sostenible. “És molt interessant veure com els joves comencen pensant productes per a ells mateixos i estratègies per guanyar molts diners, però després aquí els ensenyem a obrir el seu coneixement i el seu pensament, a compartir i a buscar idees comunes per crear solucions sostenibles”, explica Judit Batayé de Ouishare.

Sempre solucions tecnològiques

Les solucions que trobin durant aquests tres dies els joves concentrats al Tecnocampus poden ser diverses (creació de pàgines web, aplicacions per a mòbil, nous programaris, sistemes informàtics en xarxa, etc.), però sempre han d'estar relacionades amb el sector tecnològic.

En el cas de la Som Hackathon, la proposta guanyadora s'emportarà un premi de 2.000 euros i hi haurà dos accèssits de 500 euros per al segon i tercer projecte. La inscripció és gratuïta i es pot fer de manera individual o per equips.

Notícies relacionades

En l'edició de l'any passat van participar uns cinquanta estudiants arribats de diferents universitats de Catalunya, de segon de batxillerat cientificotecnològic de diversos centres de secundària i de cicles formatius de grau superior, i una quinzena de mentors provinents de diferents branques de coneixement.

Més notícies de Mataró