Prostitució

El promotor del macroprostíbul de Mataró anuncia que inicia les obres

La regidora d'Urbanisme, Núria Moreno, li recorda que no té llicència de construcció, només ambiental

 Núria Moreno, regidora d’urbanisme de l’Ajuntament de Mataró. 

 Núria Moreno, regidora d’urbanisme de l’Ajuntament de Mataró.  / ACN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El promotor del polèmic macroprostíbul de Mataró, que des de l'any 2010 intenta instal·lar-se a la capital del Maresme, vol començar les obres del bordell el 12 de febrer. Així ho ha comunicat oficialment a l'Ajuntament de Mataró, després que diverses sentències li hagin donat la raó en el llarg litigi que arrossega amb el consistori. 

Des de l'Ajuntament, però, li recorden que si bé el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) li hagi reconegut la vigència de la llicència ambiental del futur local, actualment l'empresari "no té llicència d'obres". A més, la regidora d'Urbanisme, Núria Moreno, assegura que tampoc se li podria concedir ara perquè "hi ha una suspensió de llicències vigent" mentre es treballa en el futur pla d'usos dels polígons que, d'altra banda vol evitar la implantació d'aquest tipus de negocis a la ciutat.

Falta el permís d'obres

El promotor, Josep Maria Colomer Ribot, s'ha dirigit per escrit a l'Ajuntament de Mataró per anunciar-los que l'inici de les obres del gran complex que pretén obrir el polígon Les Hortes és imminent, amb més de 2.000 metres quadrats de prostíbul i al voltant d'unes 80 habitacions sota el nom de 'Showgirls Chocolate Night Club'.

L'escrit no s'acompanya de cap petició de llicència ni cap altre permís oficial. Es tracta d'un "anunci" formal al consistori, segons ha explicat Moreno. I, tot i que no hi està obligat, l'Ajuntament té previst contestar la missiva per advertir-li que l'actual situació legal impedeix tirar endavant el projecte.

Moreno detalla que malgrat que el TSJC dona la raó al promotor pel que fa a la llicència ambiental -l'Ajuntament la va declarar nul·la, però la justícia la considera vigent-, actualment no existeix cap llicència d'obres que permeti entrar-hi maquinàries i operaris al terreny per començar cap tipus de treballs.

Per a la regidora, el promotor fa una "analogia" errònia al entendre que com que hi ha llicència ambiental, també n'hi ha d'haver d'obres. A més, Moreno adverteix que la llicència d'obres ara l'Ajuntament "no la podria concedir", ja que hi ha una suspensió de llicències vigent.

Intent de blindatge

En aquest sentit, Moreno ha detallat que el govern municipal està treballant des de l'estiu passat en el nou pla d'usos dels polígons industrials -que també vol evitar la instal·lació d'aquest tipus de negoci- i avisa que una vegada s'aprovi es podrà ampliar un any més la suspensió de llicències.

L'Ajuntament vol recuperar a través d'aquest pla d'usos la capacitat de veto cap als prostíbuls a la ciutat i blindar-se definitivament d'aquestes construccions, després que una altra sentència, en aquest cas del Suprem, anul·lés part de l'articulat de l'ordenança municipal que pretenia destorbar l'obertura de bordells a la capital del Maresme.

Notícies relacionades

Més notícies de Mataró

 

Temes:

Prostitució