Exposició d'art

Alberto Romero Gil inaugura la seva primera exposició individual a Maastricht

La plasmació de la realitat quotidiana de l'artista de Mataró es pot veure a la sala alternativa PontArte

Marieke Severens promociona diversos artistes de la capital del Maresme des d'Holanda

Paisatge d’Alberto Romero Gil. / PERIODICO

Paisatge d’Alberto Romero Gil.
Quadre d’Alberto Romero Gil.
Bodegó d’Alberto Romero Gil.

/

1
Es llegeix en minuts
Maria Coll

Alberto Romero Gil (Mataró, 1978) acaba d'inaugurar la seva primera exposició individual a l'estranger, concretament a la sala PontArte de la ciutat holandesa de Maastricht. Una fita important en la seva carrera perquè “aquesta exposició representa una mostra de confiança en la seva feina” i “una validació del seu projecte”. A més, augmenta la seva satisfacció que Holanda, terra dels seus dos màxims referents, Vermeer i Mondriaan, sigui el primer país a acollir la seva obra.

L'exposició porta per títol 'Medios tonos', una manera de reivindicar els degradats que existeixen en els seus quadros, gens sistemàtics en referència al color, i que des dels seus inicis l'identifiquen com a artista. “Mai no he tingut una paleta curta ni he intentat resoldre els quadres amb pocs tons”, reconeix. En aquesta mostra de Romero Gil, que només pinta al natural, s'hi poden veure principalment naturaleses mortes, tot i que a les seves mans recuperen l'essència, però també alguns quadres de figures i paisatges.

L'artista de Mataró espera que aquesta exposició li obri noves oportunitats, però mentrestant segueix pintant: “Mai s'ha d'estar quiet i per ara només tinc al pensament els següents quadres”. I com que en els pròxims mesos la seva quotidianitat, principal base inspirativa de la seva obra, es veurà alterada per la paternitat, no descarta la immersió en noves àrees temàtiques. Per ara ja ha iniciat en una sèrie de quadres sobre la maternitat.

Una galeria alternativa

Aquesta exposició es pot veure a la galeria PontArte, un projecte fundat i dirigit per Marieke Severens, qui ara des d'Holanda, però anteriorment des de Barcelona i Alella, representa principalment arestes de la Barcelona i els seus entorns, alguns d'ells igual que Romero, instal·lats o naturals de Mataró, com Marc PratAnna Garcia o Josep Maria Codina.

PontArte, oberta a Maastricht des del setembre de 2015, pot qualificar-se actualment de galeria alternativa perquè “Marieke continua fent tot allò que les galeries ja han abandonat: estar presents en la part creativa de l'artista i visitar-lo a l'estudi”, explica Romero Gil.

Notícies relacionades

“Som alternatius perquè només estem oberts al públic tres o quatre dies. En part perquè estem una mica fora de la ciutat” –un problema que a mitjans de 2018 se solucionarà amb l'obertura d'una nova galeria al centre de Maastricht- “però sobretot perquè m'agrada anar a buscar col·leccionistes en lloc d'esperar que em descobreixin”, explica Severens.

Més notícies de Mataró

Temes:

Exposicions