Nou invent

Una espàtula intel·ligent, premi als guardons d'innovació europeus

El prototip, dissenyat en col·laboració amb la seu de Mataró d'Eurecat, permet mesurar automàticament la salinitat dels aliments

Espàtula intel·ligent guanyadora d’un premi Innovation Radar Forum 2017

Espàtula intel·ligent guanyadora d’un premi Innovation Radar Forum 2017 / EURECAT (foto: Bart van Overbeeke)

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Un prototip d'espàtula intel·ligent que mesura la salinitat dels aliments automàticament i que ha sigut dissenyada en col·laboració amb la seu de Mataró del centre tecnològic Eurecat, en el marc del projecte Do CHANGE, ha rebut el premi del públic als guardons Innovation Radar Forum 2017, promoguts per la Comissió Europea i que reconeixen la innovació tecnològica en diferents àmbits.

Aquesta espàtula intel·ligent, anomenada COOKiT, mesura la salinitat dels aliments automàticament i “permet fer un seguiment en temps real mitjançant el mòbil”, segons ha explicat Daniel Blanco, Project Mànager del desenvolupament. Un estri que segons Eurecat, qui s'ha encarregat de desenvolupar la seva tecnologia, està “especialment indicat per a persones amb problemes cardíacs”.

A més de COOKiT, també integren la solució Do CHANGE el dispositiu Horus, que informa sobre les propietats nutricionals dels ingredients; FLUiT, per fer un seguiment dels hàbits d'ingesta de líquids amb el mòbil, i Viri, que ajuda a la rehabilitació dels pacients amb malalties cardiovasculars recopilant paràmetres d'activitat per promoure un estil de vida saludable.

Notícies relacionades

Do CHANGE, coordinat per l'empresa holandesa Smart Homes, està integrat per un consorci de deu socis de tres països europeus i Taiwan, entre universitats, centres sanitaris i d'investigació i empreses privades. Des de Catalunya, a més d'Eurecat - Centre Tecnològic de Catalunya que aglutina 600 professionals i presta serveis a 1.000 empreses- , participa en el projecte l'entitat pública d'ajuda a la dependència Barcelona Serveis Assistencials.

Més notícies de Mataró

Temes:

Alimentació