PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Els habitants de Mataró poden consultar els pressupostos de manera més fàcil i ràpida

L'Ajuntament impulsa una eina per consultar els pressupostos municipals

1
Es llegeix en minuts
M.L.

Consultar el pressupost municipal vigent mitjançant una eina que s'actualitza diàriament és una de les possibilitats que ofereix el nou projecte que ha iniciat l'Ajuntament de Mataró.

La seva activació està emmarcada en l'estratègia de ‘Bon Govern, ètica i transparència’, que té com a objectiu fomentar un contacte més directe entre les institucions i la ciutadania.

La plataforma, a la qual també es pot accedir a través de la web municipal, permet accedir a informació d'anys anteriors des del 2010 i, quan un nou pressupost sigui aprovat, les dades s'actualitzaran. 

L'objectiu de la plataforma és tractar els pressupostos d'una manera educativa; donar a conèixer què és el pressupost, com s'elabora, com es distribueix i quin és l'estat de cada partida.

A més, es podran consultar dades sobre el grau d'endeutament de l'Ajuntament i l'evolució de la despesa per habitant i permet comparar amb altres municipis i entre altres anys el pressupost anual.

Notícies relacionades

Per ara, l'eina es divideix en tres apartats principals; l'execució pressupostària, que indica l'estat diari de les despeses i els ingressos; la guia, que explica de manera didàctica conceptes bàsics per entendre què és el pressupost; i el rebut, que permet al ciutadà saber quina és la seva contribució en el pressupost municipal a través d'impostos i taxes, a què es destinen aquests diners.

Més notícies de Mataró