EL DISSABTE 4 DE NOVEMBRE

Convoquen una manifestació per la unitat d'Espanya a Mataró

La mobilització pretén reeditar la marxa post 1-O, la més nombrosa de l'àrea metropolitana, amb un miler de participants

A Sant Andreu de Llavaneres, Ciutadans ha convocat un acte el mateix dia en defensa d'Inés Arrimadas, declarada persona 'non grata' a la ciutat

Capçalera de la manifestació a favor de la unitat d’Espanya que va tenir lloc dissabte a Mataró.

Capçalera de la manifestació a favor de la unitat d’Espanya que va tenir lloc dissabte a Mataró. / JOAN SALICRÚ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dissabte, 4 de novembre, a les 17 h a la plaça Rafael Casanovas de Mataró, hi ha convocada una manifestació ciutadana per la unitat d'Espanya, "Mataró es queda a Espanya", que pretén repetir la mobilització post 1-O que ja va congregar a la ciutat catalana més d'un miler de persones, i que va ser la manifestació espanyolista més nombrosa de l'àrea metropolitana després del referèndum.

Els organitzadors asseguren que convoquen la manifestació "a partir de la declaració d'independència aprovada al Parlament, ja que no representa les sensibilitats polítiques de la majoria de la societat catalana, ni de les altres possibilitats que existeixen dins del marc de convivència de l'Estat espanyol".

A l'esdeveniment, gestionat a través de Facebook, es preveu una manifestació "pacífica" en la qual tots seran "benvinguts, independentment de la seva ideologia, sempre units sota la idea que Catalunya és i ha de seguir sent part d'Espanya".

Expulsió als incívics

Davant les possibles actituds "incíviques o antidemocràtiques", que s'han vist a les manifestacions espanyolistes de Barcelona per part de grupuscles d'extrema dreta encoratjats, els convocants -"un grup de mataronins"- recorden que s'expulsaran de la manifestació i es posaran a disposició dels Mossos d'Esquadra aquells que les portin a terme.

"A la vegada, volem afegir que condemnem i ens desmarquem de qualsevol comportament incívic previ a la manifestació", avisen, "per la qual cosa ho posarem tot a disposició policial si fem denúncia".

Acte de Ciutadans a Sant Andreu de Llavaneres

Al seu torn, el mateix dia 4 de novembre, Ciutadans (C's) ha organitzat un acte similar en un altre municipi del Maresme, Sant Andreu de Llavaneres, després que l'Ajuntament considerés persona 'non grata' al municipi la líder de la formació, Inés Arrimadas. 

Notícies relacionades

La declaració va sorgir arran de les declaracions de la líder després de l'1-O, on, segons el consistori, "negava, no condemnava i mentia" sobre l'actuació policial, a més de per "els reiterats atacs contra l'escola pública catalana" i el seu "complicitat" en l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Més notícies de Mataró a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE MATARÓ