28 I 29 D'OCTUBRE

Mataró Tren commemora el 169è aniversari del primer ferrocarril de la península

Aquest any, la fira dedicada a la divulgació ferroviària coincideix amb l'efemèride

Es rendeix homenatge a Miquel Biada, mataroní que va impulsar el primer tren

Homenatge a Miquel Biada avui a Mataró. 

Homenatge a Miquel Biada avui a Mataró. 

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest cap de setmana, 28 i 29 d'octubre, se celebra al TecnoCampus la nova fira ferroviària Mataró Tren, coincidint amb la commemoració del 169è aniversari de la inauguració del primer ferrocarril de la península Ibèrica amb trajecte Mataró-Barcelona el 28 d'octubre de 1848.

Mataró Tren és una aposta de l'Ajuntament de Mataró per potenciar un esdeveniment relacionat amb aquest fet històric i la vinculació amb la ciutat del seu impulsor, Miquel Biada, a qui avui mateix s'ha rendit homenatge a través d'una ofrena floral.

Amb l'objectiu de posicionar aquesta fira com a referent de les fires de l'àmbit de l'oci ferroviari de Catalunya, aquest any s'ha ampliat l'oferta d'activitats -tant en nombre de propostes com en la tipologia- per poder arribar al sector especialitzat i professional i al públic en general. També s'ha previst una programació especial dirigida a l'àmbit familiar.

Cinquanta conferències i xerrades

Així doncs, s'han programat unes cinquanta propostes entre conferències i xerrades, tallers, projeccions cinematogràfiques, demostracions tecnològiques i exposicions, que se sumen a l'important desplegament a la zona comercial d'exposició i mercat d'ocasions amb fabricants nacionals i internacionals i expositors comercials de modelisme ferroviari, maquetes i publicacions.

Entre els principals atractius d'aquesta 13a edició, destaca la important concentració de maquetes de tren a diferents escales, que es podran veure en funcionament per primera vegada a Mataró. També hi haurà un circuit de tren tripulat i una de locomotores de vapor i demostracions d'una maqueta del tren magnètic, l'anomenat tren del futur.

 

Una altra de les novetats d'aquesta edició és la nova ubicació de la fira al TecnoCampus, que ha permès redimensionar el projecte i unificar en un únic espai les diferents propostes, des de les dirigides a un públic més especialitzat fins a les activitats infantils. 

Figura de Miquel Biada

A més, al llarg de tot el mes hi ha programades una sèrie d'activitats complementàries a la Fira Mataró Tren, com conferències, exposicions, activitats a les biblioteques, rutes relacionades al món del tren i a la figura de Miquel Biada, a més dels actes institucionals per commemorar l'efemèride.

 

Notícies relacionades

A través d'un acord firmat amb Renfe, els assistents a la fira que vulguin anar en tren disposen d'un descompte del 30% en el preu del bitllet de Rodalies Catalunya. 

Més notícies de Mataró a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Trens Transports