HA PASSAT A DISPOSICIÓ JUDICIAL

Detenen una dona de Mataró integrant d'una banda de contraban de tabac asiàtic

La Policia ha intervingut unes 1.100 caixes d'aquest producte a Barcelona

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els Mossos d'Esquadra i agents de Vigilància Duanera de l'Agència Estatal d'Administració Tributària de les àrees regionals de Madrid i Catalunya han desarticulat una organització criminal integrada per tres persones de nacionalitat espanyola i una de romanesa presumptament dedicada al contraban de tabac i han intervingut en un local de Barcelona 1.100 caixes de tabac d'Àsia valorat en 2,5 milions d'euros.

El 5 d'octubre va atracar al Port de Barcelona un vaixell sospitós de portar tabac; el 16 d'octubre els agents van entrar al local, on es va dipositar la mercaderia, i l'endemà van detenir el líder del grup criminal a Pozuelo de Alarcón, dos homes a Reus el Prat de Llobregat i una dona de nacionalitat romanesa a Mataró.

A més d'aquests registres, també se'n van fer dos més en dos domicilis del líder de l'organització, al Prat de Llobregat i a Sarroca de Bellera.

La investigació va començar al maig

La investigació va començar el maig passat després d'una informació policial que alertava d'una trobada a Barcelona entre persones integrants de diferents organitzacions dedicades a activitats il·lícites i els agents van posar el focus en el presumpte líder d'una que es dedicava al contraban de tabac.

Els agents van constatar que el tabac de contraban que introduïen a Espanya provenia de països del sud-est Asiàtic com Malàisia, Vietnam o la Xina, però abans d'arribar al destí final passava per altres països del continent africà per evitar els controls.

500.000 euros intervinguts

En total, s'han intervingut 505.800 euros en metàl·lic, diferents mostres de tabac, 1.000 bitllets de loteria, així com documentació diversa que involucraria l'organització en fets similars durant els últims mesos.

Notícies relacionades

Dijous els arrestats van passar a disposició judicial al Jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 de la Seu d'Urgell i el jutge va decretar presó provisional per als quatre.

Més notícies de Mataró a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA