Canela (PDEcat) preguntarà a la militància si trenca el pacte amb el PSC a Mataró o no

El president local sobiranista no accepta la proposta dels socialistes que les votacions es facin en els locals de Participació Ciutadana

Alfons Canela, president del PDEcat a Mataró.

Alfons Canela, president del PDEcat a Mataró. / PERIODICO

1
Es llegeix en minuts
J.S.

Nuvolades molt fosques a l'horitzó del govern bipartit local de Mataró: el president del PDEcat, Alfons Canela, ha assegurat que consultarà a la militància local la continuïtat del pacte amb el PSC tret que l'alcalde David Bote doni el suport ple a la convocatòria, cosa que aquest ja ha anunciat que només farà si el referèndum és autoritzat per l'estat.

El president local del PDEcat tanca la porta a la possibilitat oberta pel primer secretari del PSC local, Juan Carlos Jerez, en declaracions a Mataró Ràdio: que la consulta de l'1-O es fes en espais gestionats per la regidoria de Participació, que controlen els exconvergents.

“No podem repetir un 9-N. Només considerarem vàlida la votació si es fa en els mateixos llocs de sempre i amb les màximes garanties. I si per això l'alcalde hagués de desobeir un hipotètic informe del secretari municipal, que ho faci”, exigeix Alfons Canela, que entén que la seva formació no pot participar de “martingales” i jugar “al mateix de tota la vida”.

El president local del PDEcat fa referència a un possible informe que el secretari de l'Ajuntament emetés a petició de l'alcalde, hipòtesi no confirmada però que podria obrir-se camí per cobrir la seva posició política si finalment se signa la convocatòria del referèndum.

Arribats en aquest punt, i a falta d'algun gir copernicà inesperat, la situació es preveu molt complicada entre els dos socis de govern.

Tot i que en el pacte de govern subscrit el 2015 es va especificar que els “assumptes d'àmbit nacional” quedaven fora de l'acord, el xoc entre el PDEcat i el PSC en referència al referèndum de l'1-O sembla un escull massa complicat per superar-lo junts.

Notícies relacionades

Actualment els regidors que es van presentar sota el paraigua de Convergència i Unió –el seu grup municipal segueix anomenant-se així- controlen les àrees de Participació i Cultura (Joaquim Fernàndez), Urbanisme (Núria Calpe), Promoció Econòmica (Dolors Guillén), Isa Martínez (Benestar Social) i Josep Maria Font (Esports).  

Més notícies de Mataró

Temes:

PDECat PSC PSC