Mataró repeteix participació al 'Poesia i +' amb un homenatge a Palau i Fabre

El 7 de juliol al vespre es podran veure quatre propostes musicals i poètiques, de les quals destaca el concert de Coetus i Pau Riba

Coetus, una de les estrelles del Poesia i + 2017, en una imatge promocional.

Coetus, una de les estrelles del Poesia i + 2017, en una imatge promocional. / FUNDACIÓ PALAU

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MATARÓ

Mataró torna a ser una de les seus del Festival Poesia i +, originari de Caldes d'Estrac, i que l'any passat ja va aterrar a la capital de la comarca.

Així, el 7 de juliol, a partir de les 20 h., es podran veure quatre propostes musicals i poètiques entre les quals destaca el concert de Coetus i Pau Riba.

Després que la passada edició el Festival Poesia i + s'obrís a més poblacions de la comarca, la 12ª edició oferirà espectacles i concerts a Caldes, Canet de Mar, Dosrius, Arenys de Mar, Sant Andreu de Llavaneres i Mataró, del 6 al 16 de juliol.

RECORREGUT POÈTIC-MUSICAL

En el marc de la celebració de l'Any Palau i Fabre, 'la figura de l'Alquimista' vertebrarà una programació que vol ser hereva del seu llegat. Roger Mas, Lluís Homar i Clara Segura, Rosalía i Refree, Rowan Ricardo Phillips, Albert Balasch, Fadwa Suleiman i Càntut o Joana Gomila són alguns dels artistes que passaran pel festival, un dels més actius i innovadors de creació poètica i artística contemporània.

"El 7 de juliol, a Mataró, l'espectador podrà gaudir d'un recorregut poètic-musical per dos espais des de les vuit del vespre fins les 12 de la nit", expliquen des de l'organització.

La primera parada del viatge serà a La Riera, davant l'Ajuntament, amb la participació d'Alenky, un quartet format per Marc Egea a la viola, Manu Sabaté a la gralla i clarinet baix, Joan Antoni Pich al violoncel i Arnau Obiols a la bateria, acompanyats per les paraules d'Oriol Sauleda. En el mateix espai, la música donarà pas a les paraules de Guim Valls i María Sevilla amb el seu 'gamberrisme literari' de 'Dents del segle".

HOMENATGE A PALAU  

La nit de lletres i música acabarà al Pati de Can Marchal amb una invitació a endinsar-se en l'univers de El Pèsol Feréstec, que presenten nou disc, 'Treure'ns robins". 

A continuació arribarà el gran moment de la nit amb Coetus, la primera orquestra de percussió ibèrica, que a Mataró estaran acompanyats de Pau Riba, disposat a rendir homenatge a Palau i Fabre.

Aprofitant la celebració de l'Any Palau, la nova campanya vol ser un homenatge a la seva obra i la relació íntima i personal que va establir amb la poesia. "Una relació on la nuesa es torna ineludible i on la riquesa de la diversitat s'expressa en tota la seva plenitud", anuncia el festival.

Notícies relacionades

Amb la poesia per bandera i amb un dels versos més cèlebres de Palau i Fabre, "Jo em donaria a qui em volgués", la direcció del festival -composta per Mireia Calafell, Martí Sales i Pere Almeda- llança de nou el crit de guerra clàssic: "Més Poesia, si us plau". 

Més notícies de Mataróen l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Poesia Música