Més del 30% dels pisos que Airbnb ofereix a Mataró no estan registrats

La Generalitat només té registrats 35 habitatges legals d'ús turístic a la capital maresmenca

Captura de pantalla del mapa d’ofertes d’Airbnb al centre de Mataró

Captura de pantalla del mapa d’ofertes d’Airbnb al centre de Mataró

1
Es llegeix en minuts
XAVIER PUIG I SEDANO / MATARÓ

Aproximadament tres de cada deu pisos turístics que ofereix Airbnb a qui vol fer nit a Mataró no consten al registre legal de la Generalitat i, per tant, estarien actuant sense llicència.

Aquesta conclusió s'extreu després de contrastar els 35 habitatges d'ús turístic (HUTS) que segons la Generalitat hi ha a Mataró amb les 51 ofertes que apareixen a la pàgina d'Airbnb quan busques 'cases senceres' a Mataró.

Malgrat la impossibilitat de contrastar si els 35 HUTS apareixen a la llista de la recerca -Airbnb, en primera instància, ofereix localitzacions aproximades en lloc de direccions exactes- el cert és que almenys el 32% dels habitatges oferts no consten al registre.

Més enllà dels habitatges complets, Airbnb té en catàleg 60 ofertes més a la capital del Maresme que donen accés al lloguer d'una habitació privada o compartida.

Encara que aquest tipus d'habitatge no deuen perquè estar registrats, sí que es poden tenir en compte dins del còmput total de l'oferta turística de la ciutat.

LLIT I ESMORZAR

Airbnb -de l'anglès 'airbed and breakfast', llit d'aire i esmorzar- és una plataforma en línia que permet als propietaris penjar les seves ofertes per llogar els seus pisos o habitacions buits a qui vulgui visitar la ciutat.

Notícies relacionades

El que en un principi era una manera de donar rendiment econòmic a habitacions buides o de llogar el teu pis quan marxaves de vacances, en l'actualitat també s'usa per promocionar pisos d'exclusiu ús turístic, sovint sense llicència.

Més notícies de Mataró