El govern de Mataró tira endavant els pressupostos amb els vots del PP i Ciutadans

L'alcalde David Bote aconsegueix aprovar els comptes municipals per segona vegada en aquest mandat

bote ferrando

bote ferrando

1
Es llegeix en minuts
JOAN SALICRÚ / MATARÓ

El vot favorable de Ciutadans i el Partit Popular i l'abstenció d'Esquerra Republicana. Aquest és l'esquema amb què el govern bipartit de Mataró –PSC i CiU- aconseguirà tirar endavant els comptes municipals corresponents a 2017, les segones que porta a aprovació.

Així les coses, l'alcalde David Bote aconsegueix aprovar els comptes municipals per segona vegada en aquest mandat, després que en l'anterior només es poguessin aprovar uns pressupostos, els de 2012.

Si bé el suport del Partit Popular significa ara mantenir la posició que els de José Manuel López ja van adoptar l'any passat, l'anunci de Ciutadans significa un canvi de 180 graus en l'actitud dels d'Albert Rivera quan van votar-hi en contra. La voluntat de presentar-se davant els mataronins com un partit de govern hi hauria primat en aquests moments respecte el vector oposició.

El suport de Ciutadans als pressupostos s'ha formalitzat aquesta tarda amb la firma de l'acord entre l'alcalde, David Bote, i el cap del grup de Ciutadans, Juan Carlos Ferrando.

Entre les contrapartides que la formació taronja hauria obtingut amb el seu suport als pressupostos hi ha la d'“apostar pel districte TecnoCampus; recolzar el comerç dels eixos importants de la ciutat;  la introducció, als parcs públics, de nous aparells adaptats per a nens amb diversitat funcional i estudiar la demanda de nous espais municipals, com el que sol·licita l'Associació de Veïns del Palau", segons ha assenyalat en un comunicat.  

INCOMODITAT DEL PDeCAT

Ciutadans ha volgut plasmar l'acord amb el govern municipal amb una roda de premsa amb el govern municipal, que formen el PSC i CiU (PDeCAT, però, no ha formalitzat encara el canvi de nom del grup municipal).

En principi estava previst que la firma comptés amb la presència tant de l'alcalde socialista David Bote com del primer tinent d'alcalde, Joaquim Fernàndez, però finalment la secció local del PDeCAT ha demanat al cap de files de la formació sobiranista que s'absentés de la foto, ja que que podia generar gran incomoditat en la militància de l'antiga Convergència.     

L'acord amb el Partit Popular també ha de firmar-se amb una posada en escena similar les properes hores.

EL DIJOUS; PLE DEFINITIU

Notícies relacionades

La sessió extraordinària del ple municipal que debatrà definitivament el conjunt del projecte pressupostari per a aquest any tindrà lloc el proper 16 de febrer. L'aprovació inicial dels comptes es va fer el 22 de desembre.

Més notícies de Mataró