El programa 'Catalunya Experience' retrata la festa de les Santes de Mataró a través dels ulls de Robert Englund

L'actor va gravar un dels dotze capítols del serial de TV3 i va captar l'atenció de desenes de fans

rgf 6050 1 700x420

rgf 6050 1 700x420

1
Es llegeix en minuts
M.B. / MATARÓ

Les Santes de Mataró van tenir aquesta setmana un protagonista molt especial. Robert Englund, o el que és el mateix, el terrorífic Freddy Krueger, es va deixar veure a la capital del Maresme durant el rodatge d'un dels episodis del programa de TV3, Catalunya Experience.

Englund no només es va trobar amb desenes de fans que el van reconèixer a Mataró i amb els quals l'actor es va fotografiar, sinó també amb una festa major esbojarrada i amb llargues nits de gresca.

Les Santes porten a Mataró milers de persones, especialment la nit del 25, la més emblemàtica del calendari festiu per la seva singularitat i ritual. I és que la Nit Boja és, sense lloc a dubte, una festa popular, sorgida de la gent, d'un poble que des dels anys 80, quan es van recuperar les Santes, ha convertit les seves figures i actes, en un referent de la cultura popular catalana.

UNA DISBAUXA AMB MILERS DE PERSONES

Puntualment a dos quarts de dotze de la nit del dia 25, Robert Englund es va trobar enmig d'una multitud que al ritme del Bequetero, una cançó adoptada de les festes de Cocentaina al País Valencià, s'ajup comptant fins a quinze per després saltar i cantar al voltant dels millors ambaixadors de la ciutat, la Família Robafaves, els quatre gegants de la ciutat.

Englund es va passejar per Mataró durant tota la nit de la mà d'una ‘santera’ – així es denominen els ciutadans que viuen intensament les Santes – de les de tota la vida, la biòloga Núria Radó, que el va portar de la mà a l'‘Escapada a Negra Nit’, un correfoc de més d'una hora que culmina amb una gran cascada de foc en una de les principals places de la ciutat. Els tabals, finalment, porten els joves, ja de matinada, a la Ruixada, un espectacle d'aigua, música i color que posa punt final a la nit més frenètica de l'any.

Notícies relacionades

La sèrie documental "Catalunya Experience " proposa fer un viatge de Catalunya al món, a través de la mirada de convidats dels cinc continents, que visitaran el país durant dotze capítols. El programa, dirigit per Xavier Brichs, està rodat amb una imatge cinematogràfica d'alta qualitat i en anglès, amb la possibilitat de veure'l doblat o subtitulat.

Més notícies de Mataró

Temes:

Festes TV-3