ERC i PP, disposats a recolzar els pressupostos del govern sociovergent de Mataró

Podrien ser els primers comptes aprovats en quatre anys i preveuen un marge d'inversió de 600.000 euros

2
Es llegeix en minuts
MIREIA BIEL / MATARÓ

ERC i PP ultimen els acords amb el govern sociovergent de Mataró per aprovar els pressupostos per al 2016. PSC i CiU porten setmanes negociant amb els dos grups municipals que ja van aprovar inicialment els comptes i que el prorper 13 d'abril podrien permetre que Mataró tirés endavant els seus primers pressupostos en quatre anys.

En aquest sentit, el debat sobiranista no sembla ser un obstacle perquè ERC i PP votin en la mateixa direcció. Tots dos partits confien que podran separar-se els temes locals d'aquells vinculats al "procés" i es comprometen a treballar “en pro de la ciutat”.

El líder dels republicans a Mataró, Francesc Teixidó, va assegurar que ERC aposta per generar grans pactes amb objectius a mitjà termini, i va reconèixer que “no existeixen grans discrepàncies” amb el govern municipal, mostrant-se així predisposats a recolzar els comptes.

Teixidó va detallar les al·legacions més destacades del centenar que ha presentat el seu grup municipal, entre les quals hi ha el gran pacte polític per afavorir la convivència i la cohesió social o la creació d'un nou pla estratègic per al Tecnocampus.

LA FESTA AL CEL, LÍNIA VERMELLA

LA FESTA AL CEL, LÍNIA VERMELLAPerò la línia vermella per a ERC queda marcada amb la Festa al Cel, el festival aeri que Mataró acull des de fa ja dos anys: els republicans demanen al govern que es comprometi a cancel·lar l'esdeveniment si l'1 de maig no s'han aconseguit espònsors per cobrir el 80% del pressupost de l'esdeveniment, que l'any passat va costar 550.000 euros.

El Partit Popular, per la seva part, vol evitar “l'oposició hostil, que és l'opció fàcil”, de manera que el portaveu popular José Manuel López preveu que podran votar sí als comptes municipals, que incorporen algunes de les seves propostes com el pla per agrupar contractes menors o la remodelació d'espais públics com el Passeig Marítim.

En un exercici de transparència i amb l'objectiu d'assumir la càrrega política que implica aprovar uns pressupostos, els populars sotmetran a la militància el suport definitiu als nous pressupostos. 

PRESSUPOSTOS SOCIALS

PRESSUPOSTOS SOCIALSLa negociació per aprovar els pressupostos del 2016, xifrats en 124,5 milions d'euros, vol acabar amb la tònica dels últims anys, en què o s'havien prorrogat els comptes -com en els anys 2013 i 2015- o s'havien aprovat en Junta de Portaveus, com va passar el 2014.  

El govern liderat per l'alcalde socialista David Bote es marca com objectius recuperar l'economia, crear ocupació i promocionar la ciutat. Per això, proposa uns comptes "socials" que destinaran 11.247.120 euros a iniciatives socials, entre les quals un Pla de Rescat Social, i que suposaran un augment d'aquesta partida del 15 per cent respecte de 2015.

Notícies relacionades

Fins i tot així, les arques municipals destinaran el 92% dels 8,1 milions d'euros previstos per a inversions a projectes d'anys anteriors, quedant només 600.000 euros per invertir de forma real. Cosa que, de totes maneres, és novetat perquè des de 2012 no havia estat possible.

Més notícies de Mataró