Economia local

Martorell congela impostos i taxes per tercer any consecutiu en els pressupostos municipals

El total consolidat del nou pressupost és de 43,4 milions d’euros, un increment del 0,89% respecte al 2022

Martorell congela impostos i taxes per tercer any consecutiu en els pressupostos municipals
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Martorell (Baix Llobregat) aprova uns pressupostos municipals que congelen, per tercer any consecutiu, impostos i taxes. El nou full de ruta econòmic de la corporació local, últim de l’actual legislatura, té un total consolidat de 43,4 milions d’euros.

El document ha quedat aprovat aquest dilluns, 21 de novembre, amb amb el vot favorable de Junts per Martorell, l’abstenció del PSC i C’s i el vot contrari de Movem i ERC.

El total consolidat del nou pressupost –de l’Ajuntament de Martorell, el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell PMSAPM i Martorell Gestión del Sòl Empresa Municipal SL– és de 43.398.789,22 euros. Una xifra que suposa un increment del 0,89% respecte al del 2022.

«És un augment molt moderat i prudent», destacava el regidor d’Hisenda Lluís Amat, que definia els nous números com a «rigorosos, de llarg recorregut i continuistes, prudents amb els models de contenció per donar resposta a les necessitats de la gent de Martorell».

Ingressos i despeses

En el capítol d’ingressos, la principal partida són els impostos directes (18.361.500), que no s’incrementaran el 2023 per tercer any consecutiu, així com tampoc les taxes (6.105.827), tercera font d’ingressos. «Congelem impostos i taxes per la bona salut econòmica de l’ajuntament».

«Hem passat d’un endeutament del 50% el 2020 a una previsió del 39,79%, molt lluny del màxim legal que ens marca la llei, que és del 75%». Al mig, també destaca la partida de les transferències corrents, amb 11.159.374 euros.

Notícies relacionades

En el capítol de les despeses, la més abundant es refereix al personal (19.336.386), que s’incrementa en prop d’un milió i que, per a Amat, «demostra l’aposta pel capital humà, augmentant el nombre de llocs de treball i l’increment dels sous tal com marca la llei de pressupostos generals de l’Estat, en un 3,5%».

Llegeix totes les notícies de Martorell a EL PERIÓDICO Martorell

Temes:

Martorell