L’Ajuntament modificarà les normes

Madrid regularà les ‘cuines fantasma’ perquè no proliferin «en zones residencials»

L’esquerra reclama una moratòria abans i critiquen el «trilerisme interpretatiu»

Madrid regularà les ‘cuines fantasma’ perquè no proliferin «en zones residencials»

Europa Press / Alejandro Martínez Vélez

1
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Madrid regularà «de forma coherent» les cuines industrials, fantasmes o ‘dark kitchens’, que passen a denominar ‘cuines agrupades’, a través de l’avenç de les modificacions de l’actualització de les normes urbanístiques per «potenciar-ne la implantació en zones industrials i evitant-ne i limitant-ne la implantació en residencials».

També se’ls exigirà «altres necessitats» a l’haver-se adonat l’Administració local de l’«impacte que generen en el seu entorn des del punt de vista de la mobilitat», ha indicat el delegat de Desenvolupament Urbà, Mariano Fonts, en la Comissió del ram.

Notícies relacionades

Això no és suficient per a l’oposició d’esquerres. Més Madrid ha reclamat que es doni llum verda a una moratòria perquè «la solució que venen» des del Govern, la modificació de les normes urbanístiques, «no té calendari» i quan vulgui estar aprovada «Madrid estarà plena de cuines industrials funcionant amb una normativa obsoleta», l’actual.

Ha sigut el regidor socialista Pedro Barrero que ha formulat la petició de compareixença, en què ha alertat del fet que l’Ajuntament estigui donant autorització per funcionar a aquestes cuines industrials «amb una mera declaració responsable, sense llicència».