Aforament del 50% i ball en exteriors

L’oci nocturn reobre a Madrid fins a les 3 de la matinada

  • El sector xifra en fins a 2.000 milions les pèrdues després d’aquests mesos de tancament

1
Es llegeix en minuts

La Comunitat de Madrid reobrirà aquest dilluns l’oci nocturn fins a les 3 hores, no podent acceptar clients des d’una hora abans, amb un aforament del 50% a l’interior dels locals i la pista de ball oberta als exteriors. Així ho van acordar a principis de setmana després de la reunió mantinguda entre el viceconseller de Salut Pública i Pla Covid-19, Antonio Zapatero, i la directora de Salut Pública, Elena Andradas, amb representants de les associacions de l’oci nocturn madrileny, en la qual es va formalitzar l’acord per recuperar l’activitat, plantejant una reobertura amb fases i amb revisió cada 15 dies.

A més, es va decidir donar servei en barra, tot i que no s’accepta la consumició, i mantenir un 75% d’aforament en locals a l’aire lliure, a la qual cosa s’afegeix la instal·lació de mesuradors de CO2 i analitzar mesures per a l’activació de bombolles d’«oci segur».

Així, es va aprovar la represa de l’activitat en l’oci nocturn sotmès a les anteriors condicions, a més de la mantenir la distància de seguretat i l’ús de mascareta, excepte en el moment de la ingesta del menjar i beguda, el rentat freqüent de mans i la ventilació creuada.

La Comunitat de Madrid ha insistit que aquest full de ruta acordat està plantejat en funció del monitoratge i revisió de la situació epidemiològica de la regió.

«Salvar la salut i protegir l’economia»

Notícies relacionades

L’associació d’empresaris de locals d’oci nocturn de la Comunitat de Madrid ‘Noche Madrid’ ha traslladat la seva «satisfacció» per haver aconseguit arribar a aquest acord i que Madrid reprengui el seu «lideratge» en la pandèmia. «Sempre ha fet possible salvar la salut però protegir l’economia», va expressar el seu portaveu, Vicente Pizcueta.

«Ens permet fer un pas que fa 15 mesos que esperem i és el de tornar a ser locals d’oci, ja no som cafeteries. El dia 21 comença aquest compte enrere molt prudent i de manera progressiva, però comencem a recuperar l’experiència dels locals d’oci», va afegir.