Comunitat de Madrid

Ayuso diu ‘no’ a la petició d’Abascal que Vox presideixi l’Assemblea: «Massa»

  • La presidenta madrilenya recorda que el partit d’extrema dreta només té 13 dels 136 diputats

  • «El que no pot ser és el que passava moltes vegades amb Ciutadans, que no volia saber res de Vox però cogovernava gràcies a ells»

Ayuso diu ‘no’ a la petició d’Abascal que Vox presideixi l’Assemblea: «Massa»
1
Es llegeix en minuts

La presidenta de la Comunitat de Madrid en funcions i guanyadora de les eleccions, Isabel Díaz Ayuso, considera que potser seria «massa» que Vox presideixi l’Assemblea de Madrid amb només 13 de 136 diputats i ha recordat que ella s’ha quedat només a quatre de la majoria absoluta.

Així ha contestat la dirigent madrilenya al líder d’aquesta formació, Santiago Abascal, que ha insinuat en una entrevista radiofònica que Ayuso hauria de ser «generosa» amb ells, al necessitar el seu recolzament o abstenció per governar, i indicar que veurien amb bons ulls que els cedís la Presidència de la Cambra regional.

«Estem en un punt en el qual és millor que ho parlem entre nosaltres en comptes d’estar fent aquests anuncis pels mitjans i tenint en compte que fins al 8 de juny no es configura», ha manifestat en una entrevista a ‘Antena 3’.

En aquest punt, ha posat èmfasi que s’ha de tenir en compte que un grup que té 13 diputats en un parlament de 136 «potser presidir-lo és massa».

Notícies relacionades

«S’haurà de veure i jo el que crec és que hem de ser generosos. El que no pot ser és el que passava en la legislatura anterior, moltes vegades amb Ciutadans, que no volia saber res de Vox però cogovernava gràcies a ells. Jo crec que en aquesta vida s’ha de ser no només humil sinó també generós», ha declarat.

Ayuso ha indicat que es veurà «en quin punt» es trobaran però ha remarcat que està a quatre escons «de la majoria absoluta» i que Vox ha de decidir si recolza o no recolza però «no estar tota l’estona amb aquests anuncis».