Després de l’estat d’alarma

Madrid anomena el Govern «arrogant» per no reformar la llei que substituiria a l’estat d’alarma /

López assegura que els mateixos serveis jurídics del Govern madrileny van desaconsellar aplicar el toc de queda

zentauroepp56066000 madrid 02 12 2020  politica  entrevista a enrique lopez y lo201202194057

zentauroepp56066000 madrid 02 12 2020 politica entrevista a enrique lopez y lo201202194057 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts

El conseller de Justícia, Interior i Víctimes en funcions de la Comunitat de Madrid, Enrique López, veu «arrogant i superb» que el Govern central no vulgui reformar la Llei Orgànica de Mesures Especials en matèria de Salut Publica que substituiria l’estat d’alarma. En una entrevista a Antena 3, ha afirmat que s’està vivint un «déjà vu» perquè això mateix el PP ho va proposar fa deu mesos. «Nosaltres hem presentat ja dues proposicions de reforma d’aquesta llei, el mes d’agost i fa exactament un mes. No volem cap tipus de protagonisme. Volem que hi hagi un marc legal que habiliti l’adopció d’aquestes mesures com passa a altres països», ha traslladat.

López ha explicat que a la Comunitat de Madrid van decidir no aplicar el toc de queda divendres passat perquè els seus «propis serveis jurídics» l’hi van desaconsellar. I, respecte a la petició de la delegada del Govern, Mercedes González, el conseller regional ha indicat que és l’única persona amb aquest càrrec a Espanya que ha criticat la seva comunitat autònoma.

«No entenem aquesta crítica política quan el que cal buscar és coordinació. Un ‘botellon’ qualsevol dissabte és un problema d’ordre públic de caràcter local, que ha d’atendre la Policia Local; un ‘botellon’ en un moment de pandèmia és un problema de salut pública, en el qual han de treballar de manera conjunta Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil», ha explicat.

Reunió Delegació-Ajuntament

La Delegació del Govern a Madrid i l’Ajuntament de Madrid es reuniran dimecres per posar en marxa un pla especial de seguretat entorn de la Pradera de San Isidro aquest cap de setmana, quan tradicionalment se celebra el patró de la ciutat.

Notícies relacionades

Segons la delegada, «hi va haver determinats missatges que anaven sembrant una falsa llibertat». «Esperàvem una explosió de felicitat, però d’aquí a un festeig de cap d’any amb compte enrere hi ha un abisme. Això és el que vam veure, concentracions multitudinàries explicades pels mitjans. La gent cridant llibertat. Tant de bo fóssim lliures del virus», ha remarcat.

Mercedes González ha insistit que «aquesta falsa llibertat genera llibertinatge» i que s’ha anat «sembrant un discurs a poc a poc de llibertat que genera llibertinatge». I que si es van repetir aquests missatges per part de la gent que va sortir al carrer dissabte a la nit va ser perquè les eleccions madrilenyes van ser «d’àmbit nacional i amb un debat de comunisme o llibertat».